Helgen lider mot sitt slut

Då var det söndag igen och helgen lider mot sitt slut. Återigen en tidig morgon i stallet med fodring och utsläpp av hästar. Blev en stunds longering av Lovvan också, hon jobbade på bra och trots att hon fick jobba på ett bra tag så såg jag ingen hälta. Imorgon blir det ett samtal ner till kliniken för att boka in en röntgen, skönt att ingen hälta syns men som sagt så är hon ju en kämpe och ger sig inte i första taget. Även om det inte syns någon tydlig hälta så vet jag ju inte hur det ser ut därinne i leden m.m. det har ju trots allt lossnat en stor benbit som sedan förmodligen låg och irriterade leden ett par dagar i väntan på operation. Gallig är hon iallafall, verkar dock blir bättre efter rörelse, vilket ju är positivt. Jaja, någon spåtant är jag ju inte, så det återstår att se hur det egentligen ser ut när hon väl kommer till kliniken, det är bara hoppas på det bästa.

Veckan som kommer lär förmodligen mest bestå av plugg, en hel del som ska hinnas med. Just nu är det litteratur om språket jag läser, faktiskt i båda kurserna jag. Den ena handlar om barns språk i allmänhet och den andra om hörselskadade och dövas språk. Intressant!

Inte så värst intressanta saker att skriva om här idag, men jag upprepar vad jag tidigare brukade skriva, jag skriver för egen del, det är alltid skoj att gå tillbaka om något år och se vad som hände just idag.


Tiden står aldrig still..

Har återigen gått ett tag sedan jag bloggade, men ibland faller lusten på, så jag tar och försöker plita ner några rader en kväll som denna. Förstår inte längre vad tiden tar vägen, jag hinner inte riktigt med. Visst är det skönt att det känns som att innan man hinner tänka så är det fredag igen och dags för helg, men... (ja, det finns alltid ett men) det är ju så mycket som ska hinnas med under veckorna också. Dock har det varit lite "lugnare" denna veckan och tiden har räckt till.

Har morgonfodring, utsläpp och förmiddag i stallet denna helgen så det blev tidig uppstigning idag. Efter hästarna fått komma ut i hagarna blev det en god frukost i Lekeryd, åkte sen tillbaka till stallet igen för att motionera min lilla häst. Eller ja, lilla och lilla, idag kändes det ungefär som att rida en ardenner vissa stunder. Tung i handen och gick på bogarna stundtals, men det är trots allt jag som ryttare som ska rätta till det där. Lyckades väl sisådär med det idag, varken jag eller Lovvan orkade jobba på som vi skulle. Såna dagar är dock tillåtet ibland och jag förvånas inte sådär jättemycket. Hon har trots allt varit skadad ett bra tag och det är först nu vi börjar komma igång igen, först nu hon orkar streta emot litegrann. Ska ringa ner till kliniken nästa vecka och boka in en tid för ny röntgen för att se hur det egentligen ser ut därinne i hasen. Det verkar inte på henne som hon har ont, men den hästen är en riktig kämpe och ger sig inte i första taget så för att vara "lugn" så vill jag göra en extra röntgen, var ju inte direkt en liten skada hon hade.

Dom andra två, grabbarna grus, verkar sköta sig helt okej på sitt håll. Skulle egentligen haft "hem" WillMer nu under vecka 44, men ett par av hästarna där nere har fått nån typ av "svamp" och med risken för att smitta dom andra hästarna vågade jag inte ta hem honom trots att han inte själv har det. Tyvärr! Men det får bli en annan gång istället. Synd bara för han skulle behöva lite tillridning i galoppen bland annat och framförallt komma igång och börja hoppa lite, men som sagt, det får vi ta en annan gång. Lillskrutten Gillis verkar gå bra också, sköter sig fint på lektionerna, är bara lite busig vid skötsel tydligen. Men han vet ju när han kan den där lille, han känner av läget alldeles för bra. ;)

Hv har spelat mot "fiskrensarna" (Frölunda) idag och det blev vinst med ett måls marginal. Fick ett infall på förmiddagen och hade lust för att åka till GBG för att kika på matchen, men fanns inga okej biljetter kvar så det blev inget med det. Får invänta matchen på tisdag istället, då mot Färjestad.

Imorgon blir det tidig uppstigning och morgon i stallet igen, vad dagen sedan har att bjuda på har jag ingen aning om, lite skolarbete skulle kanske behövas.


Tävla med Eniro

Eniro har nu en tävling där man kan vinna 3000kr att shoppa för och det kan väl ingen tacka nej till? Inte jag iallafall, så därför är jag nu med och deltar i tävlingen i hopp om att vinna lite pengar att shoppa för. Tävlingen hittar du här.

Min motivering till tävlingen lyder:

Fattig student som på pengar vill sätta sprätt,
med hjälp av eniro kan det nu bli lätt.
En säng eller kanske en resa till Barcelona vore toppen,
lite skön vila för kroppen.
Lite lyx och flärd,
det är jag värd!

Jag skulle alltså valt att lägga mina pengar på antingen en ny säng eller allra helst en härlig resa till Barcelona. En weekend dit kan man hitta här.