Jobb igen ikväll/inatt då..

Ja, då var det snart dags igen. Jobb ute på Kongsberg, stå vid maskinen och greja med bitar till växellådor.
Helt okej jobb, men jag gillar verkligen inte att jobba på kvällen. Man träffar ju inte en människa man känner på hela dygnet. :( Alla vet väl hur pratglad jag är och nu säger jag knappt ett ord till någon på hela dagarna/kvällarna/nätterna.
Dessutom, efter att jobbat igår har jag ont i handen igen. Ringde till vårdcentralen idag, men läkaren var inte där.
Dom tyckte jag skulle vila handen och sen skulle läkaren ringa mig imorgon så får vi se hur det blir då.
Ringde jobbet, men dom hade ingen annan som kunde jobba ikväll/natt så jag får åka ut ändå. Bara hoppas det funkar nu då med handen. Ska väl inte klaga alltförmycket egentligen, men ont gör det iallafall..

Dags att åka nu snart.
Hejsvejs!

ÅHHHHH

Åhhhhhhh, Björn ringde nyss.
Jobb på Kongsberg ikväll/natt. Ska åka ut nu och jobba kvällen/natten. Förmodligen i några veckor.
Jag HATAR att jobba kväll/natt och ännu mer hatar jag att missa hockeyn och allra mest att jag inte får träffa A. ett enda dugg då på hela veckan. :(


Lugn helg, men riktigt härligt!

Då är helgen slut och det är dags att komma tillbaka till vardagen igen.
Fredag, lördag och även söndagen har varit precis lika härliga som dom brukar. Kikade lite på tv i fredagskväll och tog det bara lugnt, precis sådär som en fredag ska vara. :)

Lördagen började mer än perfekt nästan, frukost på sängen. :) Visst är han go Adam.
Sen åkte Adam iväg på någon traktortävling i Lekeryd och jag åkte med till stallet istället. Skrittade ut med Lovvan en runda och sen arbete i paddocken. Hon gick som en klocka, det är en riktigt härlig känsla.
Hon är verkligen så perfekt att jobba med och känslan är riktigt härlig när man rider. Hon har bättrat på sitt steg ordentligt också, svävar fram känns det som.
Eftermiddagen blev även denna dag relativt lugn. Åt lite tacos och lyssnade på hockeyn, HV spelade borta mot SSK. En match som HV vann med 3-0, underbart! Känns som att Liv äntligen fått visa vad han kan..
Kvällen spenderades i soffan framför TV´n. Härligt!

Gårdagen var även den lugn, Adam var iväg och snickrade en stund och jag fixade mat som vi kan ha med oss till jobbet i veckan. Potatisbullar fick det bli igår, herrejösses vilken tid det tog. Lagom tills det var klart kom Adam hem igen iallafall och då blev det en sväng upp till A6. Åt god mat på Dragon. :)

Helgen kan nog egentligen bara sammanfattas med ett par ord: Helt perfekt!


Hockey och en hemmavinst igen.

Hemmavinst igår för HV mot Modo, slutresultatet blev 3-2 och en ganska stabil match av HV trots allt.
Trots en vinst finns det alltid saker som skulle kunna vara bättre, något som skulle kunna bli klart mycket bättre är klacken. Från A-stå igår hördes mest "Kriiizan, Kriiizan, Kriiiizan", det har jag egentligen ingenting emot men nog sjutton måste klacken kunna skrika lika mycket och högt för HV också.
Något som jag har irriterat mig på länge och väl och som delvis var en av anledningarna till att jag lämnade klacken är idioterna (för att tala ren svenska) som står och skriker "h*ra, h*ra, h*ra". Vad har det med hockey att göra och hur sjutton skulle spelarna i motståndarlaget (eller domarn) kunna vara en hora när det är killar allihop.
Det där är så omoget så det är sjukt! Dom tror dom är coola när dom står och skriker detta.
Men N E J, tyvärr grabbar. Ni är så omogna och troligtsvis förvirrade som det går att bli ungefär!

Det värsta är egentligen att inte NBS gör något åt detta. Frågan är bara vad man kan göra, men första steget är väl att överhuvudtaget reagera. Linda som är ordförande ska väl kunna samla ihop gänget och ta ett möte iallafall?! Edde som är klackledare stod bara och var tyst och såg på när idioterna skrek igår, varför inte börja en ny ramsa, få igång resten av klacken och tysta ner idioterna.
Mycket idioterna där, men jag kan inte hjälpa det, det är precis vad jag tycker dom är.

Fanns självklart positiva saker igår på matchen också, många sådana.
Jag har fått en ny favorit i laget och jag ska vara så ärlig så jag erkänner att det tar emot lite att säga det, Per Ledin.
Han krigar, han kämpar, han åker skridskor, han gör intervjuer på löpande band med bra kommentarer varje gång. Han är en kanongo hockeyspelare helt enkelt.

Sen har vi ju första kedjan också, favoriten i den är helt klart Jukka Voutilainen. Snygg och iskall straff la han igår och han är också ledare av den interna poängligan. Härlig start på säsongen för honom. :)

Men, attans vad jag saknar Halvardsson på isen. Tror det var igår han gjorde titthålsoperation i knäet, men som vanligt skriver inte HV något om hur det går för honom. Dåligt HV!
När Halvan kommer tillbaka (om han kommer tillbaka till spel) då kommer ni se en glad Emelie på hockeyn.

Lite mycket svammel om hockeyn och säkert lite osammanhängade, men förmodligen förstår ni vad jag menar ändå. "Ut med packet" ungefär..

Härlig låt

Har verkligen fastnat för den här låten och många andra av deras andra låtar är också riktigt härliga.


Plain White T´S - Hey There Delilah

Stadig frukost med äcklig tablett efteråt.

Vaknade inte av att telefonen ringde idag heller. Ingen Björn från Manpower som hittat nåt jobb där jag inte behöver använda handleden. Ringde till honom efter jag vaknat istället, men just nu hade han inget jobb som passade för att inte använda handen.. Egentligen skulle jag tydligen varit på Husqvarna på monteringen, symaskinerna där. Men det funkade inte heller, eftersom det var montering och det pallar nog inte handleden i detta läget. :(

Gjorde en rejäl frukost istället, bäst att passa på när jag har tid. Gott valnötsbröd som jag köpte på julmarknaden i helgen, mannagrynsgröt och ett glas äppeljuice till det, sen kan man säga att jag var proppmätt.
Sen var det dags att ta tabletterna som läkaren har skrivit ut till mig. Tradil heter dom och ska tydligen ta bort inflammationen och även vara smärtstillande och får inte tas ihop med några andra värktabletter som t.ex. ipren och såna. För mig låter dom helt LIVSFARLIGA.jag som inte alls gillar tabletter. Jag äter ju inte ens en alvedon utan att det verkligen verkligen behövs.. Men idag var det bara att försöka få ner en sån där stor bjässe, nåt måste jag ju göra för att handen ska bli bra igen. Handledsskyddet sitter även det på plats och det känns bättre däremot, känns skönt med något som stödjer handleden.

 


Riktigt härligt väder ute, men kallt. Nästan lite sugen på att gå ut och gå en runda sen, ganska skönt att gå lite vid vätterstranden. Ska väl åka ut till stallet sen också i eftermiddag, men någon ridning blir det förmodligen inte. Hur mjuk Lovvan ändå är att rida så tror jag det frestar lite för mycket på handleden och kan jag inte använda den ordentligt kan jag lika gärna strunta i att rida också.

Tycker gott och väl att det kan bli helg nu. Även om det inte är nåt inplanerat då så brukar helgen alltid gå så himla fort. Adam ska jobba på lördag och eventuellt söndag också, så vi får se vad jag hittar på. :) Var lite sugen på att åka ner till Åminne och hälsa på mamma och pappa lite. Men dom skulle visst ner till Malmö och för att vara helt ärlig så vill jag mest åka dit för att pappa har köpt en fyrhjuling som jag mer än gärna vill prova lite. Men den hann han inte heller få till denna helgen. Så det får väl kanske bli nästa helg om han fått den då.
En arctic cat 500 manuell är det, verkar vara en maskin man kan ha riktigt skoj med. Ny är den också. :)

image59


Nu ska jag kika var det var för post som nyss damp ner i brevinkastet.
Ajöss!


Inte lätt att alltid skriva rätt.

Kikade precis in på hockeyligans hemsida för att kolla om det var Ledin som gjorde andra målet för HV.
Fin statistik dom hade då, 21 skott och 25 räddningar för FBK. 27 skott och 18 räddningar för HV.
Borde bli en hyffsat bra statistik för FBK´s målis, mindre bra för Liv dock :P
Dom har visst förväxlat räddningarna lite..
Bara hoppas på att HV kan göra ett mål nu också ganska snabbt, sen får dom gärna sätta ett nån minut innan slutet..
image56

Nehepp, där gjorde FBK mål istället.. :(

Sådärja

Efter alla förlorade matcher för Brynäs, ingen mer Boork i Brynäs tränarbås.
Undra hur många som visar honom fingret nu. :)
image54
Fotot hämtat från aftonbladet.se
Bye Bye Boorken.


Ännu en månad.

Tänk vad veckorna springer iväg och framförallt helgerna. Ibland känns det nästan som att helgerna är slut innan dom ens har börjat, men jag tror det är ett ganska bra tecken egentligen. Tyder ju på att man har skoj iallafall.

I fredags var det jobb först några timmar ute på Anza i Bankeryd, sen hade jag tid på vårdcentralen för att kolla upp min handled som börjat krångla igen. Läkaren tror det är inflammation igen. *suck* Men tog prover och sådär för att se så det inte är något annat också som gör att det blir såhär allt som oftast.
Nu är jag sjukskriven denna veckan ut och sen ska jag gå på sjukgymnastik och sådär. Äta några läskiga tabletter (inflammationshämmande) och ha skydd på handleden. Så hoppas jag det ska bli bättre snart. Pallar inte med det mer!

Lördagen var ganska innehållsrik. Åkte till Eksjö och Ränneslättsloppet och skulle kolla när brossan körde där. Gick väl sådär för honom, tydligen ganska bra placering men han  blev påkörd två gånger så första gången slog han sig lite och andra gången rök kopplingen på crossen..
Stressade därifrån lite för att se hockeyn. Äntligen match mellan HV och FBK.
Ledin mot Kåberg ungefär.. :)
Matchen slutade 3-0 med en härlig vinst för HV. Ledin var riktigt het och det blev en bra match till slut.

I söndags tog vi med oss Adams mamma och mormor ner till Åminne för att gå på julmarknaden lite. Var först en sväng hemma hos mamma och pappa och fikade lite. Faktiskt härlig stämning på Bruket och mycket mysiga grejer att se på (och köpa). Jag sparade dock på pengarna och köpte bara lite bröd och goda "chokladbollar".

Åkte ut till Lovvan sen en sväng på kvällen och red lite. Lite mörkt var det, men höll oss till banan så det funkade bra ändå. Hon jobbar på riktigt bra och snart är det dags att börja träna. :)
Lite svårt det där också när allt går så bra, vet inte riktigt vad jag ska träna på när allt flyter på så bra. Vill inte pressa för hårt heller. :)

Returmöte idag för HV mot FBK, denna gången borta. Ska nog åka ut till Lekeryd och se matchen tror jag. Vi får se om vi hinner, ska hinna med tvätten också. "Vem fan är Emil Kåberg, vem fan är Emil Kåberg? För vi har Per Ledin, för vi  har Per Ledin :D

Ajöss!

Måndagens inlägg nedanför

Inlägget nedan skrev jag i måndags, men tydligen postades det inte då, så postade det nu istället..
Blev visst ett par dagar försent, men som det gamla ordspråket lyder "Bättre sent än aldrig"

Första dagen på en ny vecka

Måndag igen och vecka 42 står det i almanackan..
Hade inget uppdrag idag från Manpower mer än att åka dit och snacka med Linda lite. Åkte dit så jag var där lite innan 11 och tjötade lite med henne. När vi var klara såg jag att jag hade missade samtal på mobilen, lite typiskt bara att det var från skyddat nummer. Men Linda gick för att hämta Björn som är min PA och när han kom så sa han att det var han som ringt. Han hade ett uppdrag till mig idag. Så det blev lite bråttom för mig, hem och byta om och sen slänga mig i bilen för att åka till Mullsjö. Jag och en till från Manpower skulle sortera några saker det var fel på. Gjorde 4 pallar från 12-16 och sen var  vi klara. :) Så det var ganska smidigt.
Ska eventuellt dit imorgon igen, återstår att se.

Var bara i stallet en sväng nu på kvällen och fixade Lovvans grejer, sen har det blivit lite tv-tittande.
Annars har jag väl inte så mycket mer att säga egentligen.. Tråkigt inlägg detta, men nu måste jag komma igång med bloggandet lite. Har saknat det nu när jag inte hunnit, men ska försöka hinna med det mer nu. :)

Goodnight
Now it's time to say goodnight
Goodnight, sleep tight
Now the sun turns out his light
Goodnight, sleep tight
Dream sweet dreams for me
Dream sweet dreams for you.

Close your eyes and I'll close mine
Goodnight, sleep tight
Now the moon begins to shine
Goodnight, sleep tight
Dream sweet dreams for me
Dream sweet dreams for you.

Close your eyes and I'll close mine
Goodnight, sleep tight
Now the sun turns out his light
Goodnight, sleep tight
Dream sweet dreams for me
Dream sweet dreams for you.

Goodnight, goodnight everybody
Everybody everywhere
Good night


Då var det dags igen.

Söndag och snart ny vecka igen. Tiden tickar på och jag förstår inte riktigt var den tar vägen.
Blogga har jag inte riktigt hunnit med och inte riktigt tagit mig tid till tyvärr. Har jobbat på HSB nu en månad ungefär och det har gått riktigt bra. Mycket nytt folk och lite annorlunda mot när jag städade på sjukhuset. Har mest varit ute på hotellet i Mullsjö och det är nästan lite kul. :)

Kvällarna har gått åt till att vara i stallet och lite hockey då det varit hemmamatcher. Lovvan går kanon nu och det är kul även att vara i stallet. Känns inte som att hon är 3 år min lilla häst, hon går så bra när man rider. Hoppade henne nåt litet skutt förra helgen och det var mjuka språng över hindret. :)

På hockeyn är det ju sittplats som gäller numera och tro det eller ej, men jag trivs riktigt bra på sittplats. Jag ser mer av hockeyn, men kan ändå hänga med lite i klackens ramsor eftersom vi sitter jämte klacken. Igår var det dock dags för mig att stå i klacken för första gången. Jag fick lite olika intryck som vanligt, det är alltid lika härligt att stå där och skrika och få utlopp för sina känslor. Men blir riktigt trött på alla dessa idioter som står och skriker ord som dom knappt förstår vad dom innebär. Som vanligt blev det bråk också, jag vet inte riktigt om man kan skylla på generationsväxling i klacken ändå. För hade de som sitter i styrelsen tagit hand om problemen och inte bara skyllt på allt annat så hade det förmodligen gått att göra något åt saken. Förmodligen tycker en del att jag inte har nåt att säga eftersom jag inte själv står i klacken längre. Men jo, åsikter kan man ha ändå!

Efter hockeyn igår blev det förfest här. Härliga gänget med Danne, Bolling, Tobbe m.fl. var med. Härligt att träffa alla igen, det var evigheter sen. Riktigt kul ute också, precis sådär lagom med folk på Harrys. Vissa folk kunde jag dock gärna önska inte hade varit där. Eller njae, men man kan önska att "vuxna" människor också kan bete sig vuxet.
Jaja, jag undvek och undvek.. :)

Har vart en seg dag idag.. Sov länge och sen har det varit lugnt. Var en runda ute i Lekeryd hos Adams föräldrar och åt lite god mat. Alltid lika gott! Nu blir det bara TV och sen lite god sömn hoppas jag på.
Vad som händer imorgon är dock ännu oklart, inget på HSB förmodligen iallafall. Enda jag vet just nu är att jag ska till Manpower kl.11 för att snacka med Linda, förmodligen om jag ska vara på nåt receptionsjobb. Återstår att se.

Har så mycket att berätta nu när jag inte skrivit på så länge, men jag antar att ingen orkar läsa det ändå. Så bäst jag slutar nu.. Får försöka hinna med att skriva lite oftare igen.

Ajöss!

Innan mörkret faller

Innan mörkret faller
ska jag lämna några varma rader
ska jag vara din starka vän
ska jag visa upp några bättre sidor
och lova dig nånting igen

innan morgonen kommer
ska jag vända alla kappor tillbaka
och lita mer på min kraft
ska jag hämta nånting jag förlorat
en vilja som jag faktiskt haft

jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
jag har trampat upp stigar där gränserna går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer

innan mörkret faller
vill jag reda ut några saker
inga rätt och inga fel
vill jag öppna för en vapenvila
du har din och jag har min del

och innan morgonen kommer
vill jag blöda några droppar mot stenen
det är tid för några tårar än
och göra klart för min norra stjärna
att jag aldrig ska ner igen

jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
det är som jag känner när åskan går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer
ja, tills morgonen kommer

mina ögon för blöta
för att göra epilogen rättvis
jag orkar inga flera ord
inga krafter för en vacker utgång
jag lämnar inget dukat bord

men innan morgonen kommer
vill jag lämna några varma rader
kanske möter vi en vår igen
jag ångrar inga steg vid din sida
jag vattnar dina växter än

jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
det är som jag känner när åskan går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer

jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
jag har trampat upp stigar där gränserna går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer
tills morgonen kommer

Bara att besvara.

Efter att ha svarat på dessa frågor på både Carros blogg och Dannes så lägger jag in dom här också så ni läsare (om det är några kvar efter att jag inte skrivit på länge) kan svara på dom också.

1. Känner vi varandra?
2. Har vi haft sex/strulat?
3. Dricker jag alkohol/röker?
4. Är jag smart?
5. Skulle du stå ut att bo med mig i två år?
6. Skriv en mening där mitt namn är med.
7. Tycker du att jag har bra musiksmak?
8. Har vi samma humor?
9. Skulle du våga dela säng med mig?
10. Vad är jag bra på?
11. Vilket yrke skulle passa mig?
12. Vad tror du andra tycker om mej?
13. Är jag självisk?
14. Hur luktar jag?
15. Har jag gjort något bra för dig?
16. Vilket/vilka uttryck använder jag ofta?
17. Vad gjorde jag bra första gången vi sågs?
18. Är jag snygg?
19. Hur mycket tycker du om mej?
20. Tänker du kopiera det här så att jag får svara på ditt?