Akutfärd..

Katarina ringde från stallet idag att jag skulle komma dit för Lovvan hade skadat sig i munnen. Trodde att hon bitit sig i tungan eller något, men det var ju värre än så.
Hela underkäken var av, går inte riktigt förklara hur det såg ut.. riktigt hemskt! Åkte akut ner till Helsingborg och först röntgade dom henne, det var av på 3 ställen! Otäckt!
Sen var det bara på med kanyl och sen fick vi åka hem och lämna kvar henne där för operation. Dom ringde för en stund sedan och sa att hon var på väg att vakna från operationen och nu är det bara att vänta och se om hon klarar det ;-( 
Jag kan verkligen inte förstå hur dom kan fixa något sådant (om det lyckas) det såg verkligen illa ut, som ett hemskt trassel av kött, tänder och blod.
Får se imorgon hur det har gått då, kanske kan få mer indikation då på om det verkar som att hon kommer klara sig ur detta..

Ajöss!



Här sitter jag..

och har egentligen massor av saker att fixa. Måste åka och handla frallor och grejer till ikväll, måste fixa Lovvan och gå ut en runda med henne. Ska åka till jobbet och bygga löshoppningsbana. Ska bre alla frallor och göra klart tills ikväll. Phuu!

Jag tänkte jag skulle åkt iväg vid 10 och handlat, men självklart sitter jag här fortfarande. Hallå Emelie, var är självdiciplinen.. :S
Blir en sen kväll ikväll, löshoppningen och exteriören med Lasse slutar ca.21.30 och sen ska stallet fixas efter det. Kan lova att det blir till att sova direkt när jag kommer hem..

Nähä, dags att slänga i mig lite mat och fixa iordning mig så att jag kommer iväg någongång också kanske.
Tjipp å hajj!

Dags igen..

Japp, måndag igen och arbetet fortsätter..  Ska snart åka upp till stallet för att ta hand om lovvan, ut och promenera med henne i 10 minuter. Sen blir det jobbet, lär  väl blir det till sent ikväll. Får se hur länge alla aktiviteter håller på..

Solen tittar fram lite blygt här iallafall, underbart! Tänk så mycket piggare jag blir av det. :)
Ska väl slänga i mig lite mat innan jag åker iväg också, fixa klart tidrapporten  om jag hinner.

Ajöss

Tiden springer ifrån mig.

Har inte varit på perfekt humör de senaste dagarna, antar att det är för att det känns som att jag inte har tid till något alls. :S

Var ledig i fredags och åkte ner till Helsingborg med Lovvan. Lite blåsigt och snöigt var det, men det ordnade sig ändå. Adam var med uppe i stallet på morgonen och hjälpte till att lasta och sådär, sen hämtade jag upp mamma och pappa på vägen. Var lite försenade på grund av väglaget så var framme runt 9.30 ungefär.
Veterinären tog emot direkt och började undersöka, hälta på höger fram. Bedövade lite och sådär som det brukar gå till.. Visade sig att det var hovledsinflammation, förmodligen på att hon hade lång tå och svårt för överrullningen då :( Nästa gång blir det annan hovslagare än han jag hade sist..
Nu skodde dom henne nere i HBG iallafall och det var kanonbra, han varmskodde henne och gjorde det perfekt. Nu hoppas jag att det blir bra snart också.. 3 veckors vila, med korta skrittpromenader för hand.

Igår var det dags för Jabins födelsedagskalas, en av ridskolehästarna som fyllde 28 år. Han är verkligen still going strong, tror nästan det är den sötaste häst jag sett på sätt och vis. Så fort man pratar med honom så ställer han sig och liksom ler hela han, med öronen framåt. ;)

 

Jobbade till 14.30 ungefär och sen åkte jag hem och hämtade Adam och sen åkte vi till Lovvan. Fixade till henne och pysslade lite nu när hon har boxvila.
Sen blev det snabbt kväll och efter en dusch och lite mat i magen somnade jag.. sov alldeles för länge och vaknade mitt i natten och fick gå upp och göra klart allt till idag. Somnade runt 3-snåret igen och var rejält trött idag på morgonen..

Klockan 9.30 idag var det dags för en dag på Scandic med US. Vi hittade på lite olika övningar och diskuterade fram lite olika förslag vi kan hitta på i framtiden.. Var en bra dag och det rullade på fort.
Kom hem därifrån lite efter 16 och då var det bara att byta om för att åka till hästen igen.

Nu är det kväll igen och jag kan äntligen sätta mig och koppla av lite. Har ett par dagar framför mig med en hel del att göra. Lär bli en hel massa helger framöver också.. Men det  går.
Ska äta lite fruktsallad nu som A. gjort ;) Gott!

Ajöss!