2007

En dag kvar på 2007 sen är det nytt år igen.. Nytt år - nya möjligheter.
Kör en liten lista här som jag såg på
Carros blogg.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? En hel del ja.. Jobbade på Industri, tog examen från en KY-utbildning, var med med egen uppfödning på 3-års testet och en hel massa mer
2. Höll du några av dina nyårslöften? Har aldrig haft några nyårslöften och hade inte något i år heller
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp, några stycken faktiskt
4. Dog någon som stod dig nära? Ingen nära anhörig, men människor jag kände ja..
5. Vilka länder besökte du? Det var inte många, höll mig hemma i Sverige hela året
6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008? Finns säkert en del, men nu känns allt bra
7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas? Oj, svårt.. Säkert massor av datum som jag borde minnas och även minns.. Men inget sådär jättespeciellt som dyker upp just nu.
8. Vad var din största framgång 2007? Examen från en utbildning som verkligen passade mig. Nya jobb med nya erfarenheter.
9. Största misstaget? Oj, det minns jag inte.. ;)
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, handleden pajade ju igen.. :(
11. Bästa köpet? Kanske kameran, fast har inte använt den så mycket än ju..
12. Vad spenderade du mest pengar på? Räknat över hela året så lär det vara bilen..
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att bara få vara lycklig gör mig glad.. Men även jobbet på Ölmstad som börjar 1 januari gör mig glad.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007? You and Me - Plain with T´s
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Säkert gladare.. :) 
16. Vad önskar du att du gjort mer? Kanske rest..
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Vet jag inte, funderat på allt möjligt.. Allt ordnar sig till slut ändå.
18. Hur tillbringade du julen? Julafton med familjen i Åminne och juldagen kom även Adam ner..
19. Blev du kär i år? Mer kär iallafall, men Adam fanns ju faktiskt i hjärtat förra året också ;)
20. Hur många one night stands? Inte ett enda, jag har ju Adam
21. Favoritprogram på TV? Bonde söker fru.. Haha
22. Bästa boken du läste i år? Minns inte vad jag läst för böcker.. Men bästa bok jag gjort vet jag däremot. ;) Min ponnybok
23. Största musikaliska upptäckten? Plain with T´s
24. Något du önskade dig och fick? Kamera och massa annat..
25. Något du önskade dig men inte fick? -
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2007? Familjen var här och firade mig..
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En hel drös med pengar..
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2007? Som min egen..
29. Vad fick dig att må bra? Allt i en salig blandning
30. Vilken kändis var/är du mest sugen på? Det där har jag ingen aning om.. inte så sugen på nån kändis
31. Vem saknade du? Även om det var ett tag sen hon försvann så har jag  saknat mormor en del..
32. De bästa nya människorna du träffade? Säkert en hel del.. Adams familj kanske

Äntligen!

Nu var det längesen jag plitade ner några rader här. Har varit ledig en hel del sista dagarna och då brukar det ju vara en hel del saker som ska göras också..

Julafton firades i Åminne med familjen, precis lagom mysigt med bra julklappar som jag är riktigt nöjd med. :) Adam kom ner på juldagen och så hade vi lite mysigt med familjen bara. Blev ingen utgång på juldagen heller, inte mycket folk som jag visste som skulle ut.. Ovanligt, men så var det. Skönt att vara hemma också, ibland kan det vara nästan lika bra som att gå ut.

Har vart ledig i mellandagarna nu också så har hunnit med att fixa med lite allt möjligt.. Igår var det hockey mot DIF och matchen slutade inget vidare om man ser från min synvinkel. Efter hockeyn var Sandra, Peter, Marcus & Ellinor här så vi käkade lite tacos och sådär. Trevligt att sitta och prata lite.

Idag har vi varit på lite släkträff i Bankeryd, på Adam´s mammas sida. Åt god mat och sen kom tomten dit en sväng också.. ;) Kom precis hem nu och nu ska det bli en riktigt slö kväll här i soffan. Tänkte åka ner till Värnamo en sväng imorgon eftersom mammas kusin skulle komma dit. Men hoppar nog över det och stannar hemma istället. Ska ändå släppa in hästarna på eftermiddagen så lika bra att inte åka ner då, blir ändå lite smått stressigt. Ska leta fram en kartong på vinden med skolgrejer från utbildningen.
Kan ni gissa varför? :)
Nu äntligen ska jag börja jobba med det jag velat sen jag var liten.. Jippi!
Fr.o.m. 1 januari är jag anställd på Ölmstad Ridskola som fritidsledare. Ska göra lite blandade saker, mest vara fritidsledare men även ha lektioner på torsdagar. Ser verkligen framemot detta och det ska bli en kanonutmaning.
Som ett extra plus i kanten ska det blir riktigt skönt att slippa manpower också, har ju varit noll koll där typ.. Men nu ska det bli kanon detta.. :D

Ska ta och kika lite på JVM på tv´n nu.. Småkronorna spelar mot Kanada och ligger under med 1 mål, men en period kvar.. så allt kan hända.
Ha en kanonhelg nu allihop för det tänker jag ha..

Idag var det ingen vanlig dag..

för idag var det Emelie´s födelsedag..  Vaknade faktiskt av ett sms från Danne idag, innehållandes ungefär den texten. :)
Har varit en kanondag idag verkligen, fått en massa grattis från alla möjliga människor. Jag förstår inte hur alla kan komma ihåg att det är idag jag fyller, jag är jättedålig på att komma ihåg när alla mina kompisar fyller.

Familjen var här idag och firade mig lite, åt god smörgåstårta och sen tårtan jag bakade igår efter det. Gott!
Fick riktigt fina paket.

  • Underställ
  • Varmfodrade gummistövlar med stålhätta, perfekta i stallet.
  • Biljetter till lördagsföreställningen på Göteborg Horseshow.
  • Blommor.
  • Hv-glas och Hv-handduk

Imorgon är det dagen före och det blir nog mest julmys och såntdär härligt. Ska slå in dom sista klapparna och åka upp till A6 och kolla om där finns någon bra kamera att handla också. ;)

Ha en fortsatt bra kväll/natt, för det tänker jag ha.


Tårtbak och pyssel

Har precis satt in en chokladtårta i ugnen. Tänkte jag skulle bjuda på det imorgon när mamma och dom andra kommer hit och firar mig. :)

Inte många dagar kvar till jul nu och för en gångs skull var jag färdig med klapparna tidigt. Perfekt!
Fixade lite julmusik idag så jag har kommit i lite julstämning iallafall. Fått en massa fina julkort, tack allihop. :)
Blev väldigt förvånad när jag öppnade ett av dom idag. Ett kanonfint julkort med ett riktigt kort i också, från Johan i stall Rasjö. Vad snäll han är. :)

Garderoben där vi har julklapparna är riktigt full nu och igår lades det dit ännu ett paket till mig. Från Secret Santa, spännande! Ett fint rim på det också, kanske någon som kan lista ut vad det är?
 


Ska fortsätta med tårtan nu. Ha en bra kväll allihop

3 timmars fritid..

Ja, det är precis vad det varit de senaste dagarna. Skulle ju bara varit i "Borås" igår. Men nu blev det resten av veckan. Känns inte skoj att gå upp kl. 04.45 på morgonen och sen komma hem 17.45. Dock funkar det, tack vare Pontus och Terese. Under tiden vi jobbar snackar vi om allt och inget och har verkligen skoj. Skönt att det är så härliga människor och ett okej jobb. :)

Fick ett samtal idag jag blev mycket glad över, nu är det bara fortsätta hoppas. Tack Ida, för det fina lycka till jag fick sist, det hjälpte nog. Nu återstår en sak som jag också ska komma över. Hoppas hoppas!

Nähä, dags att fixa det sista innan sovdax..

Gonatt och sov så gott allihop därute i det avlånga landet (övriga också förresten)

Forserum idag, borås imorgon..

Japp, Björn ringde och väckte mig idag på morgonen. Fick åka ut till Forserum och jobba. På FSG, Forserum Safety Glass. Ett helt okej jobb, jag och en tjej till som fixade där. Skulle egentligen varit där t.o.m torsdag men det ändrades.. Tydligen var uppdraget redan klart.
Istället ringde Henke i eftermiddags, frågade om jag och Terese kan åka till Borås imorgon och jobba. Såklart med milersättning och sådär. Uppdrag på enbart en dag, men det kan ju va skoj att komma iväg lite kanske.

Så imorgon blir det riktigt tidig uppstigning, ska vara där kl.07.00 och det ligger mellan borås och göteborg.. Så det lär väl ta en stund att köra också. Skönt att jobba dag iallafall, hellre åka ett par mil i bilen och sedan vara hemma innan 22 på kvällen. :)

Dags att fixa med annat nu. Ajöss!

Jahapp..

Jaha, hann inte mer än posta inlägget och sen kikade jag in på HV´s sida..
Nu är han klar för SSK. :(
Schysst av HV ändå att låta honom bryta kontraktet. Jag kommer dock inte alls gilla att se Pettersson i SSK. Men det får ju gå och jag önskar honom trots allt lycka till. Det är han värd!

Varför ska jag alltid säga så mycket saker när jag tror något.
För några matcher sen sa jag till Adam att Stefan nog snart lämnar.. Då sa jag dock att han säkert skulle börja i DIF eller nåt. Men nu lämnar han alltså för SSK. Igår sa jag att det kändes som att HV skulle få en svår match, med en trolig förlust och hur blev det, jodå förlust i sudden.
Jag ska sluta tänka så mycket.

What??

Sitter här på jobbet och surfar runt på aftonbladet och sådär och vad läser jag där..
Jo, en rubrik om Stefan Pettersson, Hv´s #77. Han vill visst lämna hv och gå till Södertälje.
Nu har det dock blivit snack om att han kanske inte alls får lämna, för Stefan har ju faktiskt ett kontrakt..

Han har väl kanske inte riktigt fått mycket speltid och spelar ju varken i första, andra eller tredje femman. Jag förstår att det kanske är lite tråkigt, men, hv har ett bra lag i år och ska man spela i första eller andra femman måste man vara riktigt grym. Pettersson är bra, men fjärdekedjan är verkligen inte fy skam den heller. Den hade räckt långt i nåt annat lag i elitserien som kanske till och med första kedja.

Varför Södertälje av alla lag i elitserien då..
Kom igen nu Stefan, kämpa på i Hv så ska du se att det ger resultat..
Jag kan nästan garantera att han inte platsar i SSK.  Inte på det sättet att han är för dålig, nej snarare tvärtom. Han är för bra.. ;)



Fram med den glada minen

Då var det morgon igen och jag fick ju inte alls någon sovmorgon idag som jag hade tänkt. :P
Istället fick jag vakna vid 06 ungefär och snällt kliva ur sängen. Skulle ju lämna bilen idag också..

Nu är bilen lämnad iallafall och jag ska snart ta Adams bil och åka iväg till jobbet. Dags att ta fram det trevliga humöret och den glada telefonrösten. "Välkommen till ...., det är Emelie" ;)
Ska ju iallafall bli lite skoj att göra något annat en dag. Inte sitta hemma och dega.

Dags att fara iväg nu så jag inte kommer försent.

Ajöss

Jobba imorgon :)

Var på jobbet en sväng innan, ska jobba imorgon på kontoret. Personalen är på nåt möte och jag ska ha hand om telefonsamtal och sådär. Ska faktiskt bli skoj, gillar ju att vara lite kundtjänst så det ska nog gå bra. :)
Ska inte börja förrns 8.15 heller så lite sovmorgon blir det trots allt.

Om en timme ska jag bege mig iväg en liten runda, spännande.. men nervöst. Wish me luck, please. ;)

Hoppa in i duschen nu minsann. Hockey ikväll också, LHC kommer på besök, hoppas på en bra match, men känns som en relativt svår match också. Ikväll går det inte att glida runt för att vinna, ikväll gäller det att kriga.

Full fart..

Då var det början på kvällen och jag har faktiskt hunnit med en hel del idag..
Började med att köra A. till jobbet som sagt va, sen blev det en runda till stallet för vaccination av Lovvan. Hem och fixade mig sen hämtade jag varorna från Ellos och åkte iväg och handlade. Det var jag och pensionärerna som fick trängas på Maxi. ;) Köpte lite julpapper och lite annat smått & gott så sen blev det hemfärd igen.

Fixade och donade lite här, slog in julklapparna och sen fick jag för mig att baka lussekatter. Mycket gott! :)
Dom ringde från jobbet innan också och tänkte höra om jag kunde jobba, men det ska jag ju inte enligt läkaren så det blev inte nåt jobb denna veckan. Äter tabletterna sista dagen på måndag, så på tisdag ska jag köra igång igen. Äntligen, pengarna behövs.

Fick samtalet igår också som jag hoppats på. Härligt! Nu får jag bara fortsätta hoppas och se hur det går. Wish me luck!

Adam är på julbord med jobbet idag och jag sitter mest här och väntar på att bonden ska börja.. En riktigt lugn kväll, en såndär kväll då man nästan tröttar ut sig själv. Får se om jag ska hämta hem honom sen inatt iallafall, annars går jag nog och lägger mig tidigt ikväll. Ladda inför morgondagen. ;)

En tur iväg.

Hann knappt somna imorse innan det var dags att vakna igen. Veterinären ringde att han kunde komma och vaccinera Lovvan idag, så jag fick bege mig till stallet istället.

Tänkte jag skulle åka iväg en sväng nu, först till Tobakshörnan för att hämta ut mitt paket från Ellos. Sen blir det nog en runda till Ica Maxi, ska handla lite och passa på att köpa julklappspapper så jag kan slå in några julklappar idag. Känner mig duktig med det där, märks att jag har haft tid till att tänka ut lite mer klappar i år jämfört med tidigare år. Är färdig med mamma och pappas, syrrans, brossans och sen är jag nästan klar med Adams också. ;)

Ska byta om nu och fara iväg för att se om kläderna jag beställt är något att ha.
Hejsvejs

Somna, somna, somna..

Varför kan jag aldrig sova när jag väl får sova och varför ska det vara så jäkla svårt att somna om?
Körde Adam till jobbet vid 6.20 ungefär och fortfarande har jag inte kunnat somna. Suck!
Kommer bli en lång dag det här..

Helgen i korthet

Måndag igen och ny vecka som återigen börjar med sjukskrivning. Dock har handen blivit bättre och det känns riktigt skönt, andra tabletter hjälpte tydligen. :)

Helgen har varit kanon.. I fredags var det lugna gatan, satt och kikade på Idol och sådär bara, kebabtallrik till det. :)
I lördags var det dags för hockey igen, hemmamatch för HV mot FBK och en match som skulle bestå av stort TIFO och 300 tillresta FBK-supportrar. En ganska bra match och relativt bra fart på klacken också, vi på sittplats viftade för fullt med våra flaggor och tifot blev riktigt bra. Matchen slutade med vinst för HV mot 3-1. Fortfarande obesegrade på hemmaplan, otroligt. Vi är bortskämda nu i publiken ;)
Blev en sväng till Max efter hockeyn för lite mat, gott var det. Inhandlade lite godis på vägen hem och sen blev det en Beck-film.

Igår var vi nere i Åminne och hälsade på lite. Var ute på Ekefällan och provade fyrhjulingen, riktigt skoj! Kändes inte helt lätt från början men det blev bättre och bättre. Provade att vinscha lite träd och sådär också och det gick ju bra. Kommer bli perfekt för pappa att ha den i skogen.. :)

Ungefär vad helgen har bestått av och nu är det som sagt ny vecka igen, med nya möjligheter.
Är sjukskriven tills på onsdag och hoppas att jag kan börja jobba lite smått efter det. Men det får vi se, allt kan ju ändras. Man ska aldrig vara säker.

Börjar bli mörkt ute nu och jag har tänt stjärnorna och ljusstaken i fönstret så nu är det mysigt och fint här. Fixade till allt i fredags efter att vi städat och tvättat. Skönt att ha det rent och fint, man trivs så mycket bättre då.

Ska jag bara vänta på att Adam ringer också så jag kan hämta honom och åka till stallet. Min stackars bil har pajjat, suck! Har tid på fredag på Holmgrens till den så får vi se vad det är. Men förmodligen värmepaketet, inte det billigaste att fixa. När mamma hade fel på det på sin gamla bil skulle det kosta 17.000 kr och då var det ändå en gammal audi som borde vara lättare att fixa än min.. ;(

Hoppas på ett bra samtal imorgon också, vi får se om det kommer något..

Tjipp å hej