Löv som svävar förbi

Ny vecka igen och det börjar gå mot höst nu känns det som..
Lite halvkyligt ute och löven svävar förbi mitt fönster här ute.

Helgen då, en återberättelse är väl på sin plats precis som vanligt.
I fredags var det lugnt, var hemma och kikade på en film. En ganska sjuk film egentligen, lite smårolig emellanåt men ganska knas också. Kikade lite på hästhoppningen som gick på tv sen också, riktigt längesen jag kollade på hoppning nu från någon större tävling så då passade jag på lite när Adam ändå somnade. :)

När man ser alla härliga hästar och stora hinder och fina banor så drömmer jag mig minsann tillbaka till Tyskland lite. Även om det är riktigt skönt att vara hemma och ha alla nära som man vill ha nära, så saknar jag ändå det där livet på något sätt. Även om det var ett jobb, som brukar innebära en hel del slit, så var det ju på något sätt ändå det roligaste jobb man nånsin kan få känns det som. Men jag fick en hel del erfarenhet på den lilla tid jag ändå var där. Märktes bland annat i Falsterbo, där man brukar tänka på alla fina världsklass hästar man ser och många (framförallt yngre) drömmer om att få gå fram och klappa på hästarna och prata med ryttarna lite. Men i Tyskland blev allt det till vardag istället, man var liksom mitt i alltihop. Istället var det yngre människor som tittade när jag kom och ledde någon av hästarna och dom stod där och drömde sig bort. Ibland hade man tid att stanna till och ge dom ett leende och vända hästen mot dom så dom fick klappa. Hela deras ansikte sken ju upp som en sol.
Medans jag själv inte förstod riktigt varför, inte förrns jag kom hem igen och tänkte på hur det faktiskt brukade vara innan.. Tänk så livet förändras. Spännande. :)


I lördags var vi nere på Vätterstranden en runda på eftermiddagen. Kikade på beachvolleyn lite, bland annat när HV spelade. Kollade på när räddningstjänsten hade uppvisning med att rädda några personer från en "brinnande" båt.

Framåt senare kväll sen kom Danne, Bodil och Bolling hit. Satt här och snackade lite, längesen nu. När klockan närmade sig tolv åkte vi fyra in mot stan, målet var O´learys. Kom dit och upptäckte att det var rejält med folk och kön var riktigt lång. Träffade på Bose där som hade stått i kön en halvtimma och knappt kommit nånstans framåt. Bestämde oss för att ta upp lite pengar och vandra bort till Harrys istället och kolla om där var nåt folk. Verkade inget vidare där så vi traskade tillbaka till O´learys istället. Envis som jag är bestämde jag att på nåt sätt skulle vi komma in. Såg att ena vakten släppte in lite folk som han verkade känna utan att dom stått i kö. Så jag gick fram och frågade om han inte kunde släppa in oss också. Men näedå, det ville han inte. Frågade varför han släppt in 15 stycken av hans kompisar då och fick till svar att de varit inne innan och bara gått ut för att ta ut pengar. (Jomenvisst, det tror ju jag också på). Så jag tyckte han kunde ta in oss också och säga att vi också tagit ut pengar. Så han öppnade för mig och släppte in mig. :D Dock lovade han att släppa in dom andra också, men det gjorde han ju aldrig. Irriterande! Dom stod där en stund innan dom bestämde sig för att åka och äta istället. Jag stannade kvar på stället en stund till dock, var inte alls hungrig. När klockan började närma sig stängning så  bestämde jag mig för att bege mig hemåt. Ringde Adam som låg hemma och sov, så han kom snällt och hämtade mig. :)


Sov några timmar och sen väckte Adam mig runt 7-7.30 nångång igen.
Då stod en bilfärd till Värnamo på schemat. Åkte till Åminne och fixade lite grejer som vi skulle ha med oss och sen åkte vi ner och hämtade Tommy i Värnamo. Tog hans bil till Lasse i Vetlanda. Snackade lite och sen vidare till Bruzaholm för att hämta en husvagn. Tillbaka till Vetlanda igen och tvättade den och lite sådär. Sen ut till Åminne igen. Tommy och Adam åkte iväg till Bredaryd och körde cross och jag var kvar i Åminne och fixade lite. Var hos hästarna och borstade och tog hand om dom lite. Åkte hem till Huskvarna sen framåt 19.30 någon gång. Riktigt trött då, det var ju några mil vi hade åkt och även om jag inte körde så var jag så trött.
Riktigt skönt att komma hem och sova sen, somnade tidigt. :)


Idag är det lugnt än så länge, ska iväg på information/kurs på jobbet kl.17. Slutar nog egentligen vid 21, men kan ju alltid hoppas tiden går fort. Imorgon och därefter är det dock vanliga tider, 8-17. Ska bli ganska spännande att prova på det faktiskt, jag som har sagt (och fått höra) att det nog skulle vara något som passar mig som gillar att prata, får se hur väl det passar nu då.
Annars verkar veckan bli lugn, jobb då och annars händer inte så mycket. Inte som är planerat iallafall. Får väl se vad det blir, alltid brukar det ju hända något.


Framtidens spänning..

Fredag och full fart mot helgen. Härligt!
Inget speciellt planerat för kvällen, blir förmodligen lugnt. Egentligen en ganska lugn helg överhuvudtaget tror jag, imorgon är det inte heller något bestämt. Inte mer än att jag ska se beachvolleyn på vätterstranden, bara hoppas på uppehåll också. Lite roligare då!

Söndagen blir det nog en tripp ner till Värnamo. Hälsa på hästarna lite och om jag inte tror helt fel så lär väl Adam och brossan köra lite cross också. Får helt enkelt se vad det blir.

Var ju på intervju igår, vilket faktiskt gick väldigt bra. Han frågade lite om vad jag gjort innan och varför jag trodde jag passade på jobbet och sådär. Frågade när jag kunde börja och det var ju såklart när som helst.
Efter en stund frågade han om jag var intresserad av jobbet och om jag isåfall kunde börja på måndag.
Blev jag paff eller? Mjo, det kan man nog påstå!
Men jaja, nu börjar jag där på måndag iallafall. Med utbildning på kvällen.. Sen sätter jag igång med jobbet på tisdag. Heltidsjobb mellan 8-17. Får se hur det går, en helt ny yrkeskategori för mig iallafall.
Spännande faktiskt, envis som jag är så tror jag nog det kommer passa mig. :)

Nähepp, dags att ordna lite annat nu.
Tjipp och hejj

Det enda som skulle bli gjort, det gjordes inte :P

Onsdag idag, vilket inte innebär så mycket mer än att det är mitt i veckan ungefär.
Vaknade ganska sent idag och satte mig senare här vi datorn för att kolla om det kommit in fler jobb att söka.
En jobbansökan visste jag ju redan att jag skulle skicka idag.. den enda som inte blev skickad skulle det senare visa sig. :P
Kollade runt lite och hittade jobb i Nässjö som fritidspedagog och även ett som elevassisten. Skickade iväg ansökan till det första och imorgon ska jag skicka till det som elevassistent också. Ska bara försöka få tag på tjommen som var enhetschef först för att ställa lite frågor. :)
Kikade vidare på vad det låg ute för lediga jobb och hittade som säljare. Säkert inget toppjobb, men jag är ju en envis person som älskar att prata i telefon, så varför inte :)
Ringde och frågade lite om det överhuvudtaget var nån idé att söka då jag inte har tidigare erfarenhet inom försäljning, men jodå.. Istället för att skicka ansökningar tyckte han att det var bättre jag kom dit på intervju. :)
Så imorgon klockan 10 ska jag dit. Skoj! Bara hoppas på att det ger nåt också. Det kan man ju aldrig vara säker på.
Men en intervju är alltid en bra början dock.

Så den där ansökan jag egentligen skulle skickat får vänta tills imon då jag har vart på intervjun, se hur det känns efter det.

Annars har det varit lugnt idag, inte gjort alls mycket egentligen mer än att formulera ihop ansökningarna och snacka med olika personer då förståss. Men det tar tid, mer tid än man tror. Har letat fram betyg och intyg att ta med imorgon också.Funderar på att göra lite mat nu, eller så väntar jag till senare och fixar lite pannkakor, alltid gott framåt kvällen. :)

Nu ska jag ta och läsa lite i "Lucy Sullivan" igen..
Ajöss!

Jomenvisst, jag förstår precis hur samhället vill fungera.. :/

Tisdag och en ganska solig dag idag faktiskt.
Vaknade till en stund på morgonen när Adam kom hem igen för att hämta sin plånbok som han hade glömt. Somnade om efter en stund igen och vaknade igen när klockan var närmare 09.40.
Fixade och donade lite här hemma, sen åkte jag iväg en liten runda och fixade med lite annat och var nere på Ica och handlade lite.
Fixade lite mat sen, idag blev det Flygande Jakob. Nån annan variant än den jag gjorde sist, men det funkade det också. Flygande jakob är ju trots allt flygande jakob liksom. :)

Har ringt en hel del telefonsamtal idag också. Varit mer eller mindre irriterad..
Ams tycker att jag borde söka ett jobb i Karlskrona som hästskötare och ridinstruktör. Arbetet är på 24timmar och tidsbegränsat..
Jo, visst.. jag förstår också att ridskolan har svårt att få nån att söka det jobbet.. Men varför måste jag ta det.?
Nej, jag har inget jobb nu och jag söker för fullt.. Men snälla nån, 24 timmar i veckan. Vad ger det mig, förutom allt krångel med nytt boende, knappt någon lön och ett jobb jag absolut inte är det minsta motiverad till?
Man kan bli irriterad för mindre om jag säger så!

Försökte få dom att inse att det är inte normalt.
Hade jobbet varit på heltid hade jag förstått dom, helt och fullt.
Men 24 timmar..  stallskötsel torsdag och fredag förmiddag, hålla lektioner tisdag, lördag och söndag..
Lägenheten jag har här då? Hästen och hennes nya stallplats?

Men jodå, ridskolan kunde ju fixa boende till mig. I klubbhuset..
Visst låter allt som ett stort skämt, men nejdå. Välkommen till verkligheten lilla vän!

Ringde till akassan eftersom det är dom som betalar ut ersättningen som jag kan bli av med om jag tackar nej till jobbet. Det sjukaste av allt, dom säger såhär
"Jo, tyvärr är det så att du måste söka jobbet. Det är den nya lagen. Däremot kan ams låta bli att informera oss om att du borde söka jobbet, på så sätt får du behålla din ersättning. Men det är upp till dom tyvärr"

Ja, visst.. så arbetsförmedlingen tycker jag ska söka jobbet. Men akassan som betalar ut mina pengar tycker det är ganska sjukt att jag tvingas söka det.. Hur funkar samhället egentligen??

Skicka såna här brev till dom som inte söker några jobb istället, till dom som inte vill jobba.
Jag har sökt hur många som helst, och vill inget annat än jobba...Men ändå sitter det några lata idioter hemma nånstans i sin lya och bara slappar och kommer undan ams gång på gång..
Jaja, nånstans finns det väl en mening med allt. Bara det att jag inte förstår mig på den än..

Egentligen är nästan det sjukaste att det var en person från karlskrona som skickade brevet till mig om arbetet. När jag ringde henne för att fråga varför säger hon såhär
"Jo, jag skickade det här hårda brevet till dig för att hon som driver ridskolan inte tror att hon får in några ansökningar och därför tar jag någon som är anmäld till oss"
Ehh, jaha.. hur vanligt är det på en skala då att en ridskola inte får några ansökningar..
Finns det inga hästintresserade i karlskrona?

Jaja, jag har iallafall skickat ansökan nu. Finns ju inte så mycket annat att göra än att hoppas någon från de andra jobben hör av sig och vill att jag ska komma dit. För flytta till karlskrona vill jag verkligen inte. Inte nu!

Annars är allt bra förresten.. :)
Var på isträningen igår igen. Riktigt roligt faktiskt.
Jämtin och Niklas Torp i slagsmål. Haha, är det träning så måste man ju träna på allt. Även närkamper.
Petrasek verkar totalt förvirrad och förstod inte alls vad Kenta så.. Davidsson försökte lugna honom, men när övningen till slut började stod Pettan ändå där som ett fån. Skoj var det iallafall!
Får se om det eventuellt blir träningsmatch nästa vecka i Ljungby. Lutar nästan lite åt det.

Ska nog gå och läsa lite i min bok igen, "När Lucu Sullivan skulle gifta sig".
Tjipp å hejj!

En påse godis, skön soffa, bärbar dator och lite till.. Kvällsunderhållning för fredagen

Sådärja, fredag kväll igen och en lugn sådan.
Varit en kanonvecka helt och hållet, åkte ner till Värnamo i söndags och firade mamma lite. Göran var där också, alltid trevligt att träffa honom lite, var ett tag sen innan dess.
Stannade kvar i Åminne över natten och i måndags morse ringde klockan. :)
Åkte iväg till Göteborg och checkade in på hotellet och sedan gick vi till Liseberg.. Köpte goda baguetter på vägen också, 50 kr för två baguetter och dricka, inte många cafeér som slår det precis.
Hade en härlig dag på Liseberg med strålande solsken och många åk i de olika attraktionerna. Helt klart bäst var Balder, aldrig åkt nåt härligare. Tog en tur upp i Lisebergstornet också, faktiskt fint att kika ut över Götet lite. :)

image47

Tog spårvagnen tillbaka till hotellet sen och fixade iordning oss för en tur på stan istället. Hittade en mysig uteservering som vi satte oss på och åt lite god mat. Tänk så skönt det kan vara att bara sätta sig ner i lugn och ro samtidigt som man småpratar lite och väntar på maten. Härligt!

Gick en runda sen runt stan och bort mot någon bro som jag inte ens minns namnet på just nu. Men mysigt att vandra runt lite iallafall. Tillbaka till hotellet sen och till en skön säng i ett bra rum. På morgonen var det då dags för den eftertraktade frukosten.. finns det någon bättre hotellfrukost än den på Hotel Europa?

Spatserade runt lite på stan sen framåt dagen och när det blev lite eftermiddagen började  vi färden hemåt igen efter en kanonhelg. Egentligen är det ganska konstigt att det är en så härlig känsla av att bara komma bort från vardagen lite och bara ha det riktigt härligt. Underbart är nog det enda rätta ord jag kan komma på att beskriva det med just nu.

Veckan har varit lugn annars. I onsdags var det lugnt, tvättade lite framåt eftermiddagen och sen åkte vi ut till Adams mamma och pappa en runda. Klippte lite gräs där och åt lite våfflor. Gott gott!
Igår var det isträning med HV. Härligt att se grabbarna på isen igen, Liv fick härliga applåder när han klev in på isen i Kinnarps. Petrasek gled runt som en nysmörjd motorsåg för att säga som Davidsson sa.
Blev en cykeltur till Play Planet efter det och sen en tur till A6 och lite fika på Ikea och mer handlande på BR.

Framåt kvällen var vi iväg till Lekeryd och kollade på stallplats till Lovvan. Omkring den 1:a september blir Stall Nygård den nya adressen för henne. :)
Perfekt stall med 14 boxar, sadelkammare, fikarum, spolspilta. Paddock med kanon hindermaterial och härliga marker att rida på. Kommer nog bli kanon, nåt annat har jag svårt att tro.

Imorgon ska vi ner till Värnamo en sväng igen, många rundor dit de senaste veckorna. Ellinor ska ha kalas för släkten så ska fira henne lite. Blir nog god mat och helt okej, brukar det ju vara. Stannar antagligen över till söndag, ska kanske till Eksjö då och hämta hem en husvagn. Får se hur det blir med det..

Nähä, dags att stänga ner här nu kanske. Adam ligger och kollar på en film och jag sitter här med datorn. Som för övrigt är bärbar och helt perfekt. Inget att klaga på där direkt.
Tack å hejj!

Tillbaka igen..

Ja, det var ett tag sen jag uppdaterade här nu så det är väl dags igen antar jag.
Har haft två riktigt bra veckor nu som började med Falsterbo. Jag, Adam, Malena och Rickard åkte ner med husvagnen på fredagsmorgonen. Riktigt härligt väder där nere :)
Låg på stranden på fredagen och framåt kvällen kom Krille dit en runda så vi satt mest och tjötade lite allihop. Sandra var med då också.
Under lördagen blev det en runda in på tävlingsområdet, såg en start i 6-åringarnas hoppning. Sen gick vi mest runt.. Ner till stranden sen istället och låg där i solen och päste lite. Ingen utgång under lördagskvällen heller, haha.. kan ni tänka er, falsterbo utan strandbaden. ;)
Men det funkade ju fint det också, mys i skruttibangbangvagnen istället. :P

Var en ganska lugn vecka sen, var mest hemma i Jkpg och tog det lite lugnt. Var iväg en sväng till Gränna och kikade runt där lite. Sen blev det en tripp till Bottnaryd och Mullsjö. Lite gott fika (precis som värsta pensionärerna) :P

Åkte ner till Värnamo i måndags. Mamma och pappa skulle iväg till Malmö så jag & Adam var lite hästvakter.
Det gick ju fint det också, ingen av hästarna som rymde. :)
Var ute och cyklade en runda sen där på måndagen, blev till Hånger och sen sjövägen tillbaka. Var längesen jag åkte där nu. Härligt!
Framåt kvällen åkte vi och hälsade på Sandra på jobbet, satt där och fikade ett par timmar. Åkte väl hemåt vid 03.30 eller nåt. Skönt att bara sitta och snacka lite ibland också.
I onsdags åkte vi ut till cafét i Herrestad och fikade lite. Åkte en sväng runt där och kollade lite också. Ganska kul att åka runt lite när man inte vart där på ett tag.
I torsdags åkte vi ner till Halmstad och låg på stranden i Tylösand ett par timmar. Framåt kvällen åkte vi in till stan och åt lite god mat på en uteservering. Gott! Åkte tillbaka till Värnamo sen igen och då hade brorsan och dom grillat lite, så blev lite mat igen. Satt där och snackade till 01.30 eller nåt, så bestämde oss för att vi lika gärna kunde sova där.

Först igår kom vi hem igen och då blev det en lugn kväll, med en Beck-film. :)
Idag har det ju varit kanonväder så cyklade ner till stranden innan och låg där ett par timmar igen. Sen hem och fixade lite mat.. Adam åkte iväg till en kompis för en stund sen för lite fest ikväll.
Skulle egentligen umgåtts lite med Sandra ikväll, men hon ringde precis att hon blev hemma ändå.. Skulle upp å tävla tidigt imon och mådde inte riktigt bra. Så jag får nog vara social med mig själv ikväll.
Var ju evigheter sen nu, kan nog säkert vara bra det också. Även om det trots allt är lördagkväll. image43

Imorgon blir det Värnamo en runda igen, mamma fyllde år igår så ska ner och äta lite middag där. Har funderat på att åka till havet sen på måndag igen, får se var det blir. Håller bara vädret i sig och är hälften så bra som idag så blir det nog toppen.

Nähä, får se om jag kanske ska va social med tv´n en stund istället. Alltid nåt det också.
Tjipp å hejj