Skynda, skynda

Då var det tisdag igen, helgen har gått otroligt fort och igår var det dags för jobb igen. Dagen rullade på snabbt och det var skönt, var lite trött på förmiddagen när  jag skulle åka iväg.. Men det ordnade ju sig!
Idag är det dags igen och det är en lång dag jag har framför mig. Först ska jag sitta och fixa lite med en del papper, sen har jag ju fritidset fram till 17.30. 18.00 har jag hästkunskapslektion med en grupp. 19.00 har jag hästkunskap med min vuxengrupp och 19.45 har jag dom i ridning, balanshoppning står på schemat idag.
Kommer nog från jobbet vid 21.30-22.00 nångång skulle jag tippa.

Hv fick med sig en poäng igår hem från Globen.. Jari Kaupilla som satte två mål, är dock lite osäker på andra målet. såg nästan ut som en spark in i målet, men men.. mål är mål och denna gång var det ju för rätt lag ;)

Är en liten aning stressad nu, men ändå sitter jag här. Ska hinna med att äta, packa ner mina saker, byta om och vara ute vid bilen om sisådär 14 minuter.. Tror ni det lyckas? Knappast.. ;)
Jaja, jag får skynda mig på hos hästen istället så jag hinner till jobbet i tid..

3 dagar kvar, sen är jag ledig på fredag. Ska ner till HBG med Lovvan då, kolla upp hennes hälta :(
Sen är det jobb igen både lördag och söndag.. Blir jobb nån/några veckor i streck.. Det flyter på utan nån dag ledigt.
Tjipp å hajj!

Dagarna som går alldeles för fort är här.

Fredag kväll och helg igen. Skönt!
Har jobbat som vanligt i veckan och har inte hunnit med att skriva, tyvärr!
I måndags var jag kvar och var med på balanshoppningen.. Himla bra träning det där att hoppa "löshoppning" utan att hålla sig.. Däremot blev det inte riktigt löshoppning då Balder behövde lite hjälp att galoppera framåt ;)

I tisdags hade jag mina lektioner och det gick bra. Faktiskt riktigt skoj att ha vuxna "nybörjare"! Hästkunskapen med barnen/ungdomarna är inte fel den heller. Kul att dom är så intresserade och verkar lyssna bra. Alltid uppskattat!

Har haft praktikant denna veckan också, Magdalena från nuvarande KY2. Kul att ha någon från utbildningen och riktigt bra med tanke på att hon kan hjälpa mig med bra ideér och sådär. Perfekt!
När denna veckan är slut kommer det blir hårdkörning på jobbet, på lördag fyller gammelmannen Jabin 28 år så då är det kalas för honom. På söndag ska vi vara på Scandic hela dagen och prata om ungdomssektionen och sådär. Helgen därefter är det massa aktiviteter, kurser och sen är det Ronny och Lollo Åhman.
Helgen därefter är det ytterligare kurser och grejer.. och så rullar det på! Fram till slutet av februari.

Var förresten ett reportage i tidningen idag om Ölmstad och tjänsten jag har där. Huu..

Började ju att sätta igång Lovvan så smått för någon vecka sedan, tänkte jag skulle longera henne igår. Men när jag kom ut på banan och lät henne springa ett varv så såg jag att hon var halt. :( Så det var bara att gå in i stallet igen och plocka av alla grejerna, tyvärr! Släppte ut henne i en egen hage så hon får gå i lugn och ro nu så får vi hoppas det inte är något allvarligt. Kollade henne idag och då kunde jag inte se någonting, så det kan ha varit att hon gjort nåt i hagen precis innan... *hoppas* Jag vill ju komma igång och träna ordentligt med henne snart.

Annars är det väl lugna gatan tror jag.. Hockey imorgon där HV möter Timrå IK, kan bli en bra match. Förresten gjorde ju "värnamoförmågan" Tedenby mål i matchen mot Brynäs. Härligt attt han äntligen fick sätta den!
Skoj att gå imorgon iallfall, för sen lär jag missa en hel del matcher. Nu hoppas jag mest bara att jag kan se så många matcher som möjligt i slutspelet iallfall..

Efter hockeyn blir det en sväng till Värnamo, ska eventuellt ut och äta lite med mamma och pappa och sen ska vi bowla. 22.30-00.00. Haha, det ska bli skoj!

Nähä, blir alldeles för långt det här..
Tjillevippen..

Då var helgen över..

Fredag, lördag och söndag har jag varit ledig. Det har varit riktigt härligt, men nu är det över och jobbet väntar igen.
Ska fixa iordning mig strax, sen åka och ge hästarna förmiddagshö och fixa till Lovvan, sen blir det jobbet.
Kommer förmodligen inte hem förrns framåt 21.30-22.00 idag och imorgon. *pust* Men det är skoj!

Helgen har varit helt perfekt och sådär lagom och lugn. Kikade på lite film i lördagskväll och igår blev det en sväng till stallet där jag red lite på Lovvan. Adam var med och tog lite kort och filmade lite. Alltid bra att se hur det ser ut, om det ser ut ungefär som det känns eller sådär.
Hon går helt okej Lovvan och det ska bli kul att få igång henne helt snart så vi kan börja hoppa lite också. :)

Slänger in lite bilder här..

image87


image89


Lugnet före stormen?

Idag verkar man kunna läsa överallt att det väntas starka vindbyar till helgen, kan bli stormstyrkor här på vissa håll sägs det.. Men jag vet inte riktigt jag, här blåser det mindre idag än vad det gjort på många dagar..

Ska iallafall åka upp till stallet om en liten stund, motionera Lovvan på något sätt. Lär märka då om det blåser eller inte, för blåser det någonstans, då blåser det i stallet.
Tog helg redan igårkväll, jobbade till 19.00 ungefär och sen hämtade jag min bil. Äntligen! :)
Ledig idag, imorgon och på söndag. Skönt! Har jobbat på vardagar och lite helg nu de senaste veckorna, så ledighet var välkommet. :)

Har en hel massa kurser och utbildningar framför mig nu. Känns som att det kommer bli minst 1/vecka iallafall. Men det ska bli intressant, alltid lär man sig nåt nytt.

Hockey imorgon och då hemma mot Skellefteå, äntligen en match jag kan gå på igen. Får se hur många av spelarna som tillfrisknat tills dess, igår spelade HV med en hel drös med juniorer. Men som det lag HV är och med kanonjuniorer gick det riktigt bra det också. 1-1 mot tabelltrean LHC.

Nähä, dags att stoppa i mig lite mat sen ta min bil upp till stallet, har insläppet och fodringen idag också. :P


Ner som en pannkaka, upp som en sol

Ungefär så var det igår.. På förmiddagen kändes allt trist, riktigt trist. Såg inte ens framemot att åka till jobbet, som annars brukar vara riktigt skoj och ett antal timmar som bara springer iväg.

Men väl där på plats, rullade allt på i sin takt. Jag plockade ut hästar till lektionerna, tog fram lite material till de grupper jag skulle ha i hästkunskapen och sen satt jag och ritade lite med ett par tjejer. Dags för hästkunskapen sen och jag kan ju inte påstå annat än att barnen är kanonroliga.. Det är verkligen uppskattat att ha dom i hästkunskapen. :)
Dags för hästkunskapen med dom vuxna sen och det rullade på bra det också, sen ridning för dom. Dom fick prova på lite olika saker och fortsätta öva på att svänga hästen med kroppen och inte händerna.. Sen blev det lite galopp på slutet och det gick kanon. Härligt!

Hv vann hockeyn också över Stefan Petterssons nya lag, SSK. Härligt med vinst, synd bara att jag inte kunde vara där. Men hoppas på att jag kan gå på lördag, om det inte väntar jobb då också. Återstår att se.

Nu är det iallafall dags att åka upp till Lovvan och sen vidare till Ölmstad för mer jobb.
På återseende. :)

Vem drog ner ridån nu då?

Har verkligen vaknat på helt fel sida idag. Känner inte för att göra någonting, inte ens för att åka till jobbet.
Ska ha lektioner idag och sådär, så det är ju egentligen en rolig dag där det händer massa saker.

Märkte redan när jag vaknade första gången idag att det kändes som en riktigt grå dag och så verkar det fortsätta. Kan kanske bero på att det var lite sol igår som gjorde mig piggare, idag är det helt igenmulet.. någon har liksom dragit ner ridån..
Skulle gärna ha sovit bort hela dagen, men så värst mycket mer sömn lär det inte bli förrns inatt.. Jobbar till 22 ikväll och missar därmed också hockeyn. Men hockeyn är inte hela världen ändå, missade ju den förra tisdagen också och då tänkte jag inte på hockeyn på hela kvällen. Det där beror ju helt och hållet på hur skoj jobbet är.
Men det blir nog skoj ikväll också antar jag.. :)

Red lite på Lovvan igår också.. Mest skritt och lite trav, hon har ju trots allt vilat ett par veckor. Men det var en härlig känsla att kunna rida ut själv på fälten även om hon vilat såpass länge. Underbart.

Nähä, nu måste jag nog slänga i mig nåt att äta så jag orkar med dagen trots allt.. Hoppas på att jag blir lite piggare av det.



Då var det dags igen..

Då börjar klockan närma sig att ta tag i dagen igen.. Ska byta om och sen åka upp till Lovvan innan det är dags att åka till jobbet igen. Personalmöte idag så börjar vid 13 ungefär och sen jobbar jag nog till 20.00 skulle jag tro..
Dagarna/kvällarna går så ruskigt fort där ute. Men det är skoj!

Hoppas jag får klart alla grejer idag bara, hinner nog fixa lite innan föräldraträffarna idag hoppas jag. :)

Ajöss

Trött som en björn i ide på vintern..

Har inte sovit alls bra inatt och inte mått nåt vidare heller. Ingen bra början på dagen..
Ringde veterinären innan om vaccination till Lovvan och han kunde komma idag, så jag pallrade mig upp till stallet på förmiddagen. Blev alldeles kallsvettig bara av att mocka, men den friska luften gjorde nog gott trots allt. Har vart hemma en stund nu och börjar piggna till lite. Eller nja, så särskilt pigg är jag väl egentligen inte.. Men känner mig inte sådär hängig nu, mest bara allmänt slö. 

Nu väntar dock jobbet om en stund och idag blir det ett par föräldramöten/informationsträffar och sen har jag 3 lektioner idag också. Hoppas jag fått lite kläm på hästarna nu så jag kommenterar rätt personer :)
Missar hockeyn ikväll eftersom jag jobbar till 21.30, men jag får nog en rapport av Adam sen om hur matchen var.

Ska se om jag kan slänga i mig lite mat nu innan det är dags att fara iväg ut i det gråmulna vädret.
Ajöss!

Har det redan varit helg?

Känns inte som om det varit helg än.. Igår jobbade jag och var väl hemma runt 16 ungefär.. Duschade bara och bytte om lite snabbt sen åkte vi upp till Lekeryd jag och Adam. Svängde förbi Lovvan en snabbis och sen åkte vi till hans föräldrar, åt god mat och umgicks lite.
Kikade på JVM-finalen som tyvärr fick ett snöpligt slut.. Men ett silver är inte fy skam det heller, det kommer nog smälta in så småningom att det var bra det också.

Omkring 01.30 inatt ringde Adams telefon och det var dags att salta och ploga vägarna.. Han fick vara ute hela natten och morgonen och kom inte hem förrns ca.12 timmar senare. Så hela dagen har blivit lite förskjuten.
Sov inte riktigt ordentligt inatt heller och vaknade vid 05.30 imorse och var hur pigg som helst. Varför är det alltid så när man får sova?!

Gjorde iallafall god mat innan som vi åt.. Potatisgratäng och inbakad fläskfilé med persiljekryddsmör. Gott var det!
Så nu blir det någon dag i veckan med god mat i lunchlådan. ;)

Imorgon är det dags för jobb igen.. föräldramöten hela veckan fram t.om. lördag.. Har 3 lektioner på tisdag som jag tänkte jag skulle planera ihop lite imorgon. Sen ska jag ordna klart aktiviteter till V.7 och fixa och dona med lite annat småplock. :)

Dags att förbereda för sömn snart.

Fredag kväll

Ja, då var det fredag kväll igen och en ledig dag idag. Jobbet i Ölmstad är skoj och man kan ju säga att jag rivstartade i onsdags. Ordinarie ridlärare var sjuk så jag fick rycka in och hålla lektioner direkt första dagen. Gick helt okej och nu blev jag ju varm i kläderna första dagen kan man säga. :)

Har lite blandade uppgifter att ta mig an och först och främst är det föräldramöte och informationsträffar nästa vecka, lektioner också och ska försöka ta mig ut till skolorna och informera om att jag finns så att säga. Spännande!
Imorgon är det dags igen för att träffa lite elever och ungdomssektionen och sådär.. Sen är det ledig dag på söndag och sen kör det igång på måndag igen.. Då blir det hel vecka mån-lör eller söndag.

Ska kika på JVM-finalen imorgon också hade jag tänkt. Först är det jobb, sen ut till stallet och sen blir det Lekeryd en runda.. Fullt upp med andra ord. :)

Dags att springa ner till tvättstugan nu och plocka upp tvätten. Sen blir det nog sömn om en stund, gonatt på er allhop..

Då ska man ut i kylan igen..

Nu är den långa härliga ledigheten över och jobbet ska börja.. Är ju dock ett nytt jobb denna gång, så det ska bli riktigt spännande. Denna veckan ska jag nog mest vara med och lära känna personalen och hästarna.. Sen blir det föräldramöte och grejer nästa vecka och då kommer även lektionerna igång som jag ska ha också. Ska bli skoj!

Nyår har varit bra och det  var lagom lugnt/festligt också, känns bra. Nu är det nytt år och nya tag som gäller. Detta året ska bli kanon, det är bestämt sen innan. ;)
En sak är det däremot som inte blir kanon... jag missar en hel del hockeymatcher nu när jag jobbar. Men det är sånt man får ta. Inte en match på hela januari kan jag gå på.. :( Men det blir ju desto fler då för Adam, mamma och pappa..

Ska ta och byta om nu så jag får på mig lite varmare kläder när jag ska vara ute i sisådär 10 timmar.. *brr*
Det blir mössa och vantar som gäller.. Snön faller här utanför och det ser verkligen iskallt ut, men det får gå det också. Man brukar ju säga att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder. Jag brukar ju iochförsig ha ett annat ordspråk när det gäller det där.. " Det finns inga dåliga kläder, bara dåligt väder". :P

Jaja, nu måste jag åka. Ska hinna med min egen häst innan också hade jag tänkt..
Ajöss!

image85