Envis, envisare, mest envis

Torsdag nu och det börjar gå mot helg.. Skönt!
Fortfarande sjukskriven och handleden verkar inte ge med sig. Men som alla vet, jag är också envis, så jag har bestämt mig för att vinna över den där satans värken.
Varit och hämtat ut ny medicin idag, hoppas på att den hjälper bättre...

Var uppe på A6 en sväng innan också, åt lite god mongolisk(?!?) buffé på Soya. Gott! Kikade runt lite allmänt där också, alltid mysigt nu när det börjar bli lite julstämning och sådär också.
Imorgon är det tänkt att vi ska fixa lite här hemma, städa, tvätta och sätta fram lite adventspynt.
Ska bli mysigt att få det lite fint inför helgen. :)

Var iväg på lite upptåg igår, inget att berätta om än iallafall.. Än så länge bara väntar jag, lång väntan dock. Får reda på nåt först i början på nästa år. Just nu är det bara att hoppas, hålla tummarna och vänta. :)

Lyssnar på hockeyn nu, inget vidare för HV.. 3-1 till Mora och det ser inte nåt vidare bra ut. Vi får se hur det slutar, Hv har ju absolut inte haft det lättast mot Mora på bortaplan..




Surt sa räven..

Var visst ett par dagar sen jag uppdaterade här nu, så det är väl dags igen.
Hade jättemycket att skriva om i helgen, men jag har väl antagligen minne som en guldfisk för jag tror inte jag minns något av det..

Var och löshoppade Lovvan för Lasse i söndags. Riktigt skoj, skönt att han bor precis nedanför stallet, inte så långt att åka då. :)
Återigen pratade han om fölmönstringen, att hon stod till salu då och han ville köpa men jag vägrade sälja. Undra om han någon gång kommer glömma det egentligen.. Han sa också att hon blir bättre och bättre för varje gång och att hon hade blivit mycket mer häst sedan 3-års testet. Skönt att höra! han tyckte också vi skulle försöka kvala in till 4-års championatet nästa år. Känns lite avlägset just nu, men självklart skulle det vara kanonskoj!

Jobbade igår och var ute hela dagen i snöovädret som har varit här.. Eller ja, däruppe på Axamo blåste det  som sjutton iallafall. Skyliften svajade ganska kraftigt när blåsten tog tag i den, jag upptäckte att jag nog inte är så höjdrädd iallafall, körde upp den över trädtopparna och tyckte bara det var skoj.
Riktigt kallt var det, men det gick bra ändå. Satte upp X antal ljusslingor i träden. :)

Värre var det igår kväll och inatt. Handleden har värkt som tusan och även värken i benet och foten var tillbaka. Proppade i mig alvedon och A. tog fram vetekudden, så har värmt mig på den inatt för att dämpa värken lite. Meningen var ju att jag skulle jobba idag igen, men jag kan inte för värken har inte släppt än.
Det är så jäkla jobbigt, jag hatar den här värken mer och mer för varje dag..

Nu ska jag värma vetekudden igen och försöka dämpa min fiende igen..
Ajöss!


Full fart mot helgen

Klockan börjar bli fredag eftermiddag och helgen närmar sig igen. Underbart!
Ikväll blir det en lugn hemmakväll framför TV´n, förmodligen också en pizza eller kebab.

Åker nog ner en runda till Åminne imorgon och hälsar på lite. Tänkte gå en runda på stan för att kolla efter lite julklappar och kika på marknaden lite också. För en gångs skull är jag riktigt tidig med klapparna, har nästan bara min bror och min morbror kvar.. och secret santa också, inte att förglömma. :)

På måndag ska jag jobba igen, skönt att komma igång lite. Vet dock inte om arbetet är det roligaste, skratta inte nu.. :P Men jag ska sätta upp julgransbelysning.. Haha! Ska åka ner till Grolls sen och hämta ut en jacka, ganska  säker på att jag kommer frysa häcken av mig. Men skönare att jobba lite än att gå hemma och skrota iallafall.
Hoppas nu bara det är ett arbete min stackars handled pallar med. Återstår att  se.

Löshoppning för Lasse på söndag också, trevligt! Ska bli intressant att se om Lovvan ändrat sig något nu när hon har lite mer muskler och sådär. Hon har ju inte löshoppat sen maj när 3-års testet var.

Nu ska jag ta och betala in lite räkningar, sen blir det en påhälsning hos hästen och sen har jag ett paket att hämta ut efter klocka 15. Najs! Synd bara att inget är till mig, bara en massa julklappar. Hoppas det är bra grejer så alla blir nöjda och glada.

Ha en fortsatt bra fredagkväll, det ska jag ha ;)


Så delar jag ut en känga igen..

Hockey igår och det var dags för HV att ta sig an bortasvaga SAIK. Kändes inte som att det skulle bli någon kanonmatch och tyckte inte att det blev det heller. Resultatet 6-2 tycker jag inte speglar matchen riktigt rättvist egentligen. Men vinsten är ju trots allt huvudsaken och så länge dom vinner är jag glad. :)

Gav skit till klacken för ett tag sen här i bloggen, sen berömde jag för ett tag sen. Nu är det dags att kasta lite skit igen.. Igår var det rejält underkänt från A-stå, tyvärr!
Inte många personer i klacken som sjöng/skrek och första perioden hördes nästan bara den "nya ramsan"
"Från jönköping, klapp klapp klapp klapp..." dessutom med Bubba & co som knappt kan hålla takten och inte heller pratar/skriker/sjunger rent.. (hoppsan, där fick dom sig en känga också)
I andra perioden stod Bubba med vän på pallen brevid Edde (vad jag kunde se iallafall). Dessa tre grabbar åstadkom knappt ingenting, det var ju inte så att olika ramsor duggade tätt precis.
Tredje perioden var det sämre hockey från HV´s sida, men kanske ändå snäppet bättre från ståplats.
Ställer mig lite frågande till detta..

När ska NBS ta upp detta problem?
Är "Edde" klackledare eller kan vem som helst ta över pallen?
Bara för att en ramsa är ny, måste den då skrikas hela tiden i stort sett?
Varför försöka få igång sittplats innan ens halva klacken skriker?

Det där är nog inte ens hälften av alla frågor som snurrar i huvudet, men om dom kunde besvaras så kanske jag förstår arbetet på A-stå lite bättre..




Tålamod, tålamod och återigen tålamod

Grått och mulet ute idag, en såndär krass dag som man helst inte vill göra nåt alls på. Vaknade alldeles för sent idag också och förmodligen beror det på tabletterna. Men visst, hellre ta tabletterna och va trött än att ha jätteont i handen. Nu är det ju dock tyvärr så att handen värker iallafall. 
Sjukgymnasten ringde innan, röntgen visade inga skelletskador vad dom kunde se iallafall. Så då är det förmodligen som läkaren tror, mjukdelsskada, men i hur stor utsträckning det är.. det vet ingen! Träningen ska iallafall hålla på i 13 veckor och alltså pågå t.o.m januari. Men jag hoppas det kan ske en förbättring innan dess, men som hon sa sjukgymnasten. "Tålamod är det som gäller nu"

Tur det finns andra saker att gläda sig åt iallafall. HV´s storvinst mot DIF igår tillexempel. Skönt! Mycket snack innan matchen av DIF´s tränare att HV är ett köpelag. "- HV 71 är ett av de absolut största köpelagen. De och Frölunda är väl de som har handlat på sig mest inför säsongen, sa Djurgårdens tränare."

Men HV kontrade med att vinna riktigt stort och efter matchen sa Johan Davidsson följande;
"- HV 71 är inget köpelag. Vi är den klubb som har flest egna produkter i elitserien. Tror vi har nio stycken. Förresten, hur många har Djurgården? säger Johan Davidsson efter matchen."

Djurgården har två egna produkter i elitserien, frågan är väl egentligen vilket lag som är ett köpelag. Dock kan väl ordet köpelag upfattas olika av olika personer också vad jag förstått.. Mer om detta kan ni läsa
här.

Nu ska jag snart byta om och bege mig till Lovvan. Ska se om A. och hans jobbarkompisar sköter sig också. ;)


Bilden från hv71.se

Ojojoj

Hv spelade match borta mot djurgården idag.. Var lite sugen på att se den så laddade hem den på nätet.
I med S-video kabeln och skulle se den på TV hade jag tänkt. Men herrejösses så det strulade, blev inget bra alls förrns i sista perioden. Men oj vilken match, 10 mål och 8 av dom från HV. :D
Jukka fick näta 3 gånger och Eric Johansson fick göra sitt första mål i HV-tröjan denna säsongen.
Andreas Andersson stod i målet för HV och gjorde en riktigt bra insats. Känns härligt med två så bra målvakter i HV. I djurgårdens mål stod först Daniel Larsson och han hade inte en lika bra kväll, efter 6 insläppa mål blev han utbytt. Men innan bytet släppte han in ett skott som han borde ha tagit, nåt konstigt skott från mittlinjen av Jukka Vouttilainen. Aftonbladet.se skriver att det var jättetavlan som sänkte Djurgården.
Såhär står det

Nu kan jag sova gott igen efter den härliga vinsten. :)
Gonatt på er vart än i landet ni befinner er.


Tidig söndagskväll

Då var det söndag igen och snart är helgen över.. Har haft morgonfodringen i stallet hela helgen och det har gått bra. Har fått bra hjälp av Adam som har vart så snäll så han har gått upp tidigt igår och idag för att följa med dit. Förmodar att det inte är alla killar som skulle ställa upp så snällt, jag har verkligen tur som hittat rätt. ;)

Hockey igår också och HV på hemmaplan mot Mora. Helt okej match som slutade med 3-2 vinst för HV. Skönt med ännu en hemmaseger.. HV trummar på ordentligt i Kinnarps, vi börjar bli lite bortskämda med vinster. Men det gläds jag bara åt. Dessutom tycker jag klacken blivit bättre de senaste matcherna, kanske inte rent ljudmässigt och sådär.. men all idioti som brukar finnas där (som jag nämnt i
tidigare inlägg) har försvunnit lite igen. Skönt!
Hoppas det fortsätter åt rätt håll nu då, så kanske det kan bli ganska bra stämning igen.

Har precis gjort lite fruktsallad och vi ska väl snart äta den, sen blir det lite Beck. :)
Ha en fortsatt trevlig kväll allihop, för det ska jag ;)

Slöa dagar

Fortfarande sjukskriven och det känns inget vidare. Inte fått något svar från röntgen än heller, men antar att det är för att det inte visade något där. Det börjar bli lite jobbigt nu att inte veta vad felet är.. Äter fler tabletter nu, men känns inte riktigt som att dom hjälper, istället blir jag trött som en gnu (är dom trötta!?). Jaja, någon gång blir det väl bättre förhoppningsvis.

Var och klippte mig i tisdags också, alltid något positivt i tillvaron. Blev ungefär som sist när jag klippte, lite kortare lugg och mer "busigt" kanske.. :)

  


Annars flyter livet på, dagarna kommer och går ungefär.. Det enda som kanske inte riktigt flyter på så bra är väl Lovvan. Får inte rida nu på grund av handen och jag antar att min lilla pärla kommer bli ganska pigg om ett tag nu när hon bara går i hagen och boxen och skrotar runt. Vi får väl se.. 

Hockey ikväll, äntligen! Dock är det bortamatch mot Timrå så eventuellt blir det en match att titta på från soffan.. :)
Min teori om att HV inte är riktigt bra efter uppehåll hoppas jag spricker idag. Vinst vore toppen! :)
Davidsson och Pelle G tillbaka i laget igen, härligt!  

Snart dags för att trycka i mig lite mat, sånt som behövs..
Ajöss!

Lugn lördagskväll

Sitter här hemma i soffan och myser lite för mig själv. Adam är i Skillingaryd och kikar på rally och jag skulle egentligen gått ut med Sandra. Men kom på att jag inte får dricka när jag äter tabletterna för handen iallafall, så vi skippade det.. Har tänt lite ljus och sitter och kikar lite på TV, har det mysigt såhär på kvällen. :)
Ha en härligt lördagskväll allihop.


Kladdkaka

Har tänkt försöka mig på någon annorlunda "kladdkaka" nu. Har varit nere och handlat lite och det är väl bäst att sätta igång nu då om det inte ska ta hela eftermiddagen..
Får se hur bra jag lyckas bara.. :P

image75
Ser ganska god ut väl? ;)

Har ridsporten blivit sport nu?

Nu har Stadium börjat sälja hästutrustning.. Är det kanske så att det är ytterligare ett steg mot att hästsporten ska bli bekräftad som sport?!

image74

Godissugen?

Har precis fixat lite mat nu, ugnspannkaka blev det idag.. Gott!
Är riktigt sugen på godis nu, men har inget hemma och jag har inte lust för att åka iväg och handla nu och bara köpa godis. Känns lite för onödigt, även för mig..
Men kikade in på 
Gratis godis och nu ska jag skaffa mig gratis godis istället ;)

Ska jag, eller ska jag inte?

Hemma igen efter en tur i stallet. Var ute med Lovvan en runda i skogen, en lagom lång skrittrunda. Även om min hand krånglar så måste hon ju röra på sig, så då blir det bara skritt på långa tyglar så jag inte behöver använda handen så mycket..

Den har börjat bli lite bättre nu iallafall, handen alltså. Imorgon är det dags att åka upp till sjukhuset och röntga den, på sätt och vis hoppas jag att dom hittar något för då kan man ju iallafall göra något åt det. Som det är nu, vilar jag den bara och då känns det bra. Men så fort jag använder den börjar det värka sen efteråt.. Suck!
Jaja, allt kan ju inte vara bra här i livet.. så mycket annat som är bra. :)

Väntar på att Adam ska komma hem nu så får vi se vad han säger om att åka upp till Holmgrens och Atteviks och kolla om dom har några bilar inne som jag tycker om, och framförallt om dom är något intresserade av min bil.
Men vem skulle inte vara det!? ;)


Middagstips?

Nu börjar klockan ticka iväg igen, inte helt ovanligt.
Ska snart åka en sväng till stallet, hälsa på Lovvan lite. Alltid skönt att komma ut och få lite frisk luft, även om det inte är härligt väder ute direkt..
Hem sen och försöka fixa middag, någon som har förslag på något snabbt och gott? Min fantasi har tagit slut just för tillfället och mat är ju trots allt ganska nödvändigt..

Har förresten också fått för mig att jag kanske ska sälja bilen nu iallafall, eller kanske byta in den..
Men jag funderar och funderar, men verkar inte bli klokare av det.. Så i eftermiddag blir det kanske en tripp till bilfirmorna här i Jönköping..

Dags att fara iväg nu..

Ni blir fler och fler..

Många nya läsare här på bloggen, besökarantalet har stigit rejält det senaste..
Fick tips från någon tjej om att skaffa Google Analytics, en kanonbra sida där man kan få fram i stort sätt all statistik om bloggen. Varifrån ni läsare kommer, hur länge ni stannar o.s.v.
Tipset idag blir alltså att skaffa Google Analytics om ni vill veta mer om era besökare. :)

Ingen "Foppa" i landslaget..

Återigen en blåsig höstdag, ska tydligen bli minusgrader och snö inatt eller imorgon också. Huu!
Var på jobbet en sväng idag och lämnade sjukintyget och sådär, verkar inte som att det blir något med jobbet som Björn pratade om. Vi får väl se om han hör av sig senare idag kanske..

Var iväg och handlade en sväng sen också, skulle egentligen bara handlat något till middag. Men som vanligt så blev det lite mer, jag handlar alltid massa onödiga saker också. Köpte 2 liter glass idag, fast egentligen var det ett bra köp, bara 5 kr. :) Visst är det billigt!?

Senare i eftermiddag har jag tänkt åka upp till Kinnarps och kolla lite på träningen, var ju aldrig där igår. Synd faktiskt, har ju blivit en del snack om den träningen då Foppa fick kliva av isen med skador, igen! Förlåt mig, men jag kan inte förstå hans tankesätt riktigt längre. Hur mycket skador har han inte haft och varför kan han aldrig bara inse att det är dags att sluta spela hockey nu.. Han har gjort mycket för hockeyn i Sverige, det säger jag inte emot. Men nu, han spelar inte lika bra längre.. Snälla Peter "Foppa" Forsberg, lägg skridskorna på hyllan nu.

Både Davidsson och Thörnberg tackade ju nej till landslaget på grund av skador, synd. Istället spelar Ledin. :)
Det unnar jag honom verkligen, han är riktigt bra Ledin. Tänk så underbart att han kom till HV och äntligen har fått börja göra nåt mer han är bra på, nämligen spela hockey. Inte bara åka runt och vara jobbig för motståndarna..
Nu är han jobbig för motståndarna på fler än ett sätt.. han tacklas, men... han gör mål också. :)


You and Me.



You and me, we like the same kind of music
That's why we, make a good you and me
We got style, baby we know how to use it
That's why we, make a good you and

You know what I'm going to say before my mouth even makes a sound
And that's why we make a good you and me

You and me, we couldn't stand being normal
That's why we, make a good you and me
We both laugh, at the most random situations
That's the key, baby don't you agree?

You know what I'm going to say before my mouth even makes a sound
And that's why we make a good you and me
I know from the sound of your breathing exactly what you are feeling
This is why we make a good you and me
Make a good you and me
Make a good you and me
You and me

Ah ah ah
You and me, all we need is each other
That's why we, make a good you and me

You know what I'm going to say before my mouth even makes a sound
And that's why we make a good you and me
I know from the sound of your breathing exactly what you are feeling
This is why we make a good you and me
Make a good you and me
Make a good you and me
You and me

Höstvindar

Det blåser riktiga höstvindar ute nu och lite duggregn på det. Kallt och blåsigt, men det gör det bara skönare att sitta här inne.
Tänkte åka iväg till Kinnarps och kolla när hockeykillarna i landslaget hade träning ikväll, men ångrade mig innan och stannade hemma istället..

Nu är det lite vila som gäller istället, skönt det!

image73

Då var det över igen..

Redan måndag igen och helgen är över. Fredag, lördag och söndag går helt otroligt fort, tydligen ett tecken på att man har roligt. Men varför måste det ta slut så fort, ibland känns det nästan som att man lever för helgerna och vardagskvällarna. Men tyvärr är det ju såhär det är, veckorna innebär arbete och helgerna desto mer lugn och roliga saker..

Helgen har med andra ord varit bra, fredagen var precis lika lugn som vanligt. Lördagen var det desto mer att göra kändes det som, timmarna gick alldeles för fort. Hockey på eftermiddagen iallafall, roligt! Hv tog emot Brynäs hemma i Kinnarps, sista matchen innan landslagsuppehållet. Första perioden tyckte jag var riktigt sömnig, men andra var lite piggare och framför allt mer HV-mål. :) Matchen slutade iallafall 5-1 til HV och det var ju en skön avslutning inför uppehållet..

Åkte ner till Sandra i Vaggeryd sen på kvällen för lite inflyttningsfest, roligt var det! Härligt folk och bra stämning, synd bara att inte Danne kunde vara med. Åkte till Värnamo sen på natten och stannade där tills igår eftermiddag.
Bytte däck på min bil och tvättade och städade den. Nu ser den lite med duglig ut, förutom att det är värdens fulaste fälgar. :( Måste köpa navkapslar till dom..

Idag var det dags för besök hos Sjukgymnasten, hon kikade lite på min handled och tydligen är jag överrörlig i den. Kan vara det som är lite av problemet också, så nu har jag fått några övningar jag ska göra med handen varje dag som förmodligen ska stärka musklerna lite. Hoppas verkligen det hjälper. Fick tid för röntgen idag också, redan på torsdag. Skönt! Just nu vill jag bara att dom ska hitta felet så jag kan använda handleden normalt igen..

Ska ta och fixa lite mat nu..

Lugn musik såhär på kvällen

Visst är han underbar Winnerbäck. Ser framemot den 6 december då han kommer till Jönköping. :) Tills dess får jag (och ni kanske?) stå ut med video sålänge..

Idol fredag

Adam fick välja rubrik idag, märks det att han inte är någon van bloggare?
Men ja, på sätt och vis var det kanske en bra rubrik trots allt. Har faktiskt kikat lite på idol idag, och ätit en god kebabtallrik innan det. Riktigt gott!
Härligt med såna här lugna kvällar i soffan med någon man tycker om. :)

Imorgon blir det desto mer att göra. Ska städa och putsa fönster, får dock se hur mycket jag kan göra. Handleden är inte riktigt som den borde igen. Suck! Nu tror läkaren att det kanske kan vara en liten spricka i den och det är ju lite av vad jag sagt innan. För någon inflammation tror jag faktiskt inte det är längre..

Eftermiddagen imorgon ska iallafall ägnas åt hockey, Hv tar emot Brynäs i Kinnarps och ska bli kul att vara där igen nu när jag missade sista hemmamatchen..
Framåt kvällen sen bär det av mot Vaggeryd och hem till Sandra som ska ha inflyttningsfest, lär nog bli ett riktigt kul partaj där. Lutar åt en bra helg återigen, visst är det underbart. :)