När ringer hon?

Har väntat i stort sett hela dagen på att veterinären ska ringa.. Efter jag varit på mitt möte kl.13 så ringde telefonen och det var veterinären.. Dock sa hon att hon fått ett mer akut ärende så hon kunde inte komma just då. Istället skulle hon komma senare. Hon har fortfarande inte ringt och jag börjar undra om hon verkligen kommer idag?!?

Blir väl antagligen på jourtid istället ikväll, så kommer jag säkert missa hockeyn. En match jag verkligen vill se...
Verkar inte som att det är min vecka denna veckan..
Ajöss!

Vilken tajming.. suck!

Lovvan var ju halt förra söndagen, riktigt rejält halt även i skritt. Hon blev bättre på tisdagen för att vara helt bra i onsdags..
I fredags red jag en liten stund, bara lite jogging ungefär för att se så hon var bra och det var hon... trodde jag iallafall!

Igår hade jag utsläppet i stallet och Lovvan såg lite småhängig ut så ställde ut henne i gången när jag skulle mocka. Då linkar hon som bara den och vill allra helst avlasta frambenet och inte stå på det. Suck!
Satte på henne bandagetter och boots och sen lät jag henne gå ut i hagen iallafall, fick för mig att det blev värre av att hon stod stilla..
Hon var dock lika halt igår på kvällen och jag trodde mer och mer på en hovböld. Tog in henne och skulle lägga ett våtvärmande omslag kring hoven med jodopax för att hjälpa bölden ut om det nu skulle vara en sådan.
Satte först hoven i en hink med vatten för att göra rent och såg då att det förmodligen satt en söm på ett ställe där det inte ska vara en söm. Så antagligen har min stackars häst blivit sömstucken. Försökte dra av skon igår, men hade inga riktiga verktyg så tänkte att det får vänta så får hovslagaren komma idag istället.
När jag nu ringde honom på morgonen så visar det sig att han har semester denna veckan. :(
Ringde istället Veterinärstationen i huskvarna, där svarade dom iallafall. Men visade sig att den veterinär som var där var ensam på hela stället idag för dom andra var lediga... Kan man tajma det mer illa eller? :(
Men hon kanske skulle kunna komma idag iallafall, annars skulle hon ringa senare..

Ska åka upp till stallet nu och ta av omslaget runt hoven iallafall, sen ska jag fixa klart i stallet så det är gjort.
Sen är det bara åka hem och vänta och hoppas veterinären ringer att hon kan komma..
Självklart kommer hon väl ringa runt klockan 13 eftersom jag ska vara på ett möte då. Men det får ordna sig ändå.
Hästen är ju faktiskt sjuk och måste fixas.. Synd om henne ju.

För övrigt spelar HV mot LHC idag.. Förra säsongens guldvinnare mot silvercluben. Jag ska masa mig upp till Kinnarps och se matchen iallafall.. :)

Barnpassning

Är i Värnamo nu, passar mina syskonbarn idag och imorgon eftersom syrran och mamma är i Halmstad och kikar på Nüjen, Björn, Öss och Zoran (??) Inte en aning om det var rätt, men ungefär så iallafall. :)
Ska snart ta med barnen ner till stan och köpa lite gott fika och sen åka ut till stugan till Adam och pappa som är i skogen och kör lite ved. Tänkte att jag kunde ta med barnen en runda på fyrhjulingen lite.
Sen ska dom få vara med och hjälpa till att släppa ut hästarna och sådär imorgon, får se om dom kanske får skritta lite på Lovvan också. :)

Kakan igår blev mycket uppskattad förrestsen. :) Mycket god var den, verkligen att rekommendera.

Hörs kanske senare, ajöss

Kladdig chokladtårta med hallontopping

Mm, en kladdig chokladtårta med hallon fick det bli att ta med till Värnamo ikväll. Har inte gjort den innan och har inte en aning om hur den smakar, men tyckte den såg god ut på bilden iallafall. :)










Bilden lånad från alltommat.se

Nu ska jag byta om och åka iväg till stallet en runda. Ut och skritta Lovvan lite tänkte jag, ska se så att hon inte är halt igen. (hon var det i söndags, om jag inte skrivit det innan..)

Efterrätt..

Mamma ringde innan idag och undrade om jag kanske skulle kunna göra en efterrätt till ikväll, då det kommer släktingar på besök till Värnamo. Eftersom jag ändå är ledig idag så är det klart jag kan ställa upp på det.
Men just nu är hjärnan tom på efterrätter och tårtor..
Förslag, tack. ;)

Försökte mig på bloggkoll igår, men gav upp eftersom inlägget såg konstigt ut på bloggen.
Provar igen då..
Följ min blogg med bloggkoll


Nån som vill vara extra snäll?

Har suttit och knepat och knåpat lite med bloggen idag när jag ändå är lite sådär halvkrasslig och inte hade nåt att göra.
Men den blir ju inte riktigt som jag vill ändå.. Jag vill ha en snygg header, men har inte photoshop eller liknande så får inte ihop nån bra. Är det någon som vill hjälpa till? ;)


Dimmiga dagar..

Dimman har legat tät utanför fönstret hela morgonen, men börjar lätta nu. Trodde det skulle bli soligt och fint väder idag, men det återstår att se hur det artar sig.

Har inte hunnit med bloggen på ett tag, vart så mycket annat att fixa med. Jobb, transport, häst m.m. Men sammanfattningsvis kan väl sägas att det ändå är skönt att tiden går och att jag gör något vettigt också. ;) Jobbet trivs jag kalas med, verkligen! Helt underbart faktiskt, första jobbet som jag längtar till när jag inte vart där på några dagar. Barn är verkligen fantastiska, helt klart!

Köpte en transport för några veckor sen också, som jag tidigare visat här.. Nu har vi bytt väggarna och lite annat smått och gott och transporten blev kanonfin. Lovvan kommer åka som en drottning i den. ;)


Såhär rutten såg den ut innan

Här är väggarna, skärmarna, stödbenen m.m bortplockade

Nästan klar, efter detta har vi satt på navkapslar också som piffade upp ytterligare.

Ikväll är det dags för hockey igen, denna gång är det SAIK som står för motståndet. Hoppas på en bra match och många mål (för HV såklart). Ska försöka med att sitta tyst idag, har haft feber och halsont nu i ett par dagar och hockeyn brukar inte göra det bättre precis. Men sitter jag tyst så borde det väl inte ta skada?! :)

Ska fixa med lite annat nu, återkommer kanske sen om lusten att skriva kommer tillbaka.


Helgen över, dags att se framemot nästa..

Då var det måndag igen, verkar vara en såndär grå och lite trist måndag som tyvärr har börjat med huvudvärk hela morgonen/förmiddagn. Men det går nog över det också.

Helgen har varit kanon, verkligen.
Jobbade tidigt i fredags och åkte upp till Lovvan och red en sväng på ängen och i paddocken, barbacka. Det var riktigt härligt. :) Hem och fixade lite och sen åkte vi ner till Vmo... mellanlandade lite i Vaggeryd hos Gillis bara. Han var pigg och glad, men attans så tjock han var. Har aldrig sett en så tjock ponny faktiskt, inte alls bra för honom. Funderar starkt på att låna ut honom till någon annan som vill motionera honom mer och inte låta honom gå på stora beten och bara äta hela dagarna..

Väl i Värnamo så blev det lite prat och god mat.. I lördags träffade jag Evelina & Casper en sväng. Kul att träffa Eve igen, det var jättelängesen. Casper hade blivit så stor nu, en söt kille verkligen. :)
Sen blev det stan en sväng med mamma och syster, jag fyndade två par jeans. Perfekt att ha på jobbet om inte annat.
God mat på kvällen och ännu mera prat.. Söndagen fixade Adam & pappa med min bil, försökte byta släpkontakt. Men det är nåt jordfel, så släpet blinkar inte riktigt som vi vill ändå. Får se om det går at fixa en annan dag.

Idag är jag lite ledig, men imorgon är det dags för jobb igen. Får se vad som händer annars i veckan.
På fredag åker vi till Göteborg iallafall, ska gå och kika på Supercross och sen ska vi stanna i götet hela helgen. Bo på Scandic och bara äta gott och ha det bra. Underbart. :)

Nähä, om jag skulle ta och byta om och ge mig ut i det ruggiga höstvädret för att ge mig och min häst lite motion idag också.. Återkommer kanske senare.

Dags att cykla iväg snart då.

Jahapp, då är det dags att cykla iväg snart.. Ska bara gå upp på vinden och leta fram min påse med pennor, tänkte ta med dom till jobbet nämligen. Får se hur det går idag, hoppas folket har lite tid över.. :)
Jobbar till kl.22 ikväll, känns väl inte helt skoj... Men det går det också.
Imorgon och på fredag blir det troligtvis mellan 06-15 istället.. Skönare att sluta tidigt iallafall..

Har ni inget at göra i JKPG idag så kom till stationen en sväng och hälsa på mig. :)
Lär synas där isåfall.

Ajöss!

Imorgon är en annan dag..

Nu börjar även denna dag lida mot sitt slut och jag kan sammanfatta den som mycket bra.
Gjorde en lite speciell kladdkaka speciellt till Adam.. När han sen kom hem från jobbet hade han med sig blommor, jättefina verkligen. Den 2:a september idag och vi pratade om att eventuellt gå ut och äta ikväll, men vi bestämde oss för att ta det någon annan dag, (kanske fira lite extra i GBG istället) så Emma kunde komma hit idag istället.. 

Hämtade henne vid tåget 17.30 och sen var hon här några timmar..  Var evigheter sedan vi träffades och det var skoj att snacka lite om allt möjligt :) Man har ju alltid massor att prata om och varken jag eller Emma är ju personer som sitter tysta direkt. :)

Nu har det varit TV-tittande en stund och snart är det dags för mig att försöka sova lite. Ska ju orka med att jobba till kl.22 imorgon också. Snart landar väl mamma och pappa på flygplatsen också, så kanske ska ringa och kolla om det gick bra att flyga.

Förresten är jag riktigt trött på min bloggdesign.. Någon som vill ta sig an uppdraget att göra en ny? ;)

     

Visst är det fina blommor som jag fick :)

Bättre tur idag?

Igår var verkligen inte min turdag.. var ju som jag tidigare skrivit arg på arbetsförmedlingen och fick inget vidare bra svar när jag gick dit för att lämna mina papper och klaga lite. Formulären från jobbet kom inte heller igår, därför kan vi inte börja med intervjuerna förrns imorgon. Sen var det massa annan goja också..

Verkar kanske vara lite bättre idag. Vart och jobbat en stund iallafall, kollat ut hur vi ska göra imorgon och sådär. Var folket finns och var vi ska vara. Var och red Lovvan på förmiddagen också, red ut en runda och det gick kanon.
Sen galopperade jag en massa på ängen. Härligt. :)
Nu har jag precis fixat lite mat, ugnspannkaka med bacon fick det blir idag.
Har en kladdkaka i ugnen nu också, en liten överraskning till Adam när han kommer hem sen. ;)

Vid 17.30 ska jag åka bort till stationen igen, men inte för att jobba denna gången. Emma ska nämligen komma hit idag, vi har inte setts på hur länge som helst.. Så det ska bli kanonskoj. :) Får se vad vi hittar på..

Nähä, dags att ta ut kladdkakan nu.
Ajöss

Plocka fram ondheten i mig..

Nu tog jag mig lite tid att plita ner några rader här igen då, får väl se om det kommer något vettigt från mina fingrar som plinkar på tangenterna denna dag.

Ska snart förbereda mig för att ta fram den arga, bestämda och envisa Emelie.. Jag ska nämligen åka bort till arbetsförmedlingen och skälla lite på dom. Är med i något där som heter jobbgarantin för ungdomar och har så varit några månader, även när jag jobbade på ridskolan. Skillnaden mellan det och A-kassan är att jag istället ska få mina pengar från försäkringskassan när jag inte jobbat någon dag.

Jag var på arbetsförmedlingen den 11 augusti och lämnade in mina papper för förra månaden. Papperna skulle då skickas till försäkringskassan så att jag skulle få mina pengar runt den 27:e augusti.
I fredags hade fortfarande inte några pengar trillat in på mitt konto, så då ringde jag försäkringskassan som kollade upp detta. Det visade sig då att arbetsförmedlingen inte skickat in papperna som dom skulle.
Ringde då till arbetsförmedlingen för att kolla vad dom gjort av papperna.. Blev kopplad mellan olika personer för att till slut få prata med någon som säger att förmodligen har dom tappat bort papperna.. What, liksom vadå tappat bort papperna.. Hallå, mina pengar då?
Men svaret var bara att, men du får komma in på måndag med nya papper så får vi ordna det då.
Jahapp, så får jag vänta minst två veckor till på pengarna..
Visst, jag klarar mig.. men alla dessa stackare som bor ensamma och har massor av räkningar att betala då och utan pengar.. Hur sjutton ska dom klara sig?!

Så snart ska jag åka iväg till Arbetsförmedlingen för att skälla "lite" på dom och be dom förklara hur dom tänkt lösa det här..

Sen vänder jag hemåt igen för att sitta i telefonmöte med Intervjubolaget.. Ska jobba åt dom denna veckan, på stationen..
Får se hur det blir.. Lite tråkigt är dock att jag missar chansen att jobba på de två förskolor jag varit på förra och förrförraveckan eftersom jag var tvungen att tacka nej p.g.a detta jobbet.
Jag får ta igen förskolan nästa vecka, det är ju ändå barn jag vill jobba med. :)

Eftermiddagen blir  väl en vända upp till stallet och rida en sväng på Lovvan. Hon går förövrigt väldans bra just nu, bara hoppas att det håller i sig så blir det nog tävling snart. Kanske t.om. en lättare dressyrklass. :P

Var iväg till Bankeryd igår och köpte en transport också. En kylinge 1300 HT17. Får hoppas att den kommer funka bra när vi fixat väggen i den. Båda sidoväggarna behöver bytas, men sen kommer den nog funka galant.


Annars rullar allt på som vanligt ungefär.. Lite ont i halsen och sådär, men det har ju i stort sett alla just nu så det är ju inget konstigt. Livet är som det ska med en härlig blandning av jobb, hemmakvällar och mys. :)