Tänkvärt..

Sitter här och lyssnar på lite musik. Satte spelaren på shuffle och då blev det nåt med Winnerbäck. Inte en helt vanlig låt, utan där han berättar om livet.. Riktigt bra och tänkvärda saker han pratar om.
Det är från slutet av 90-talet, men visst är det lite såhär fortfarande såhär i mitten på 2007..?

Du har ett ansvar i livet, att älska dig själv så gott du kan. Det är ditt enda ansvar, ditt enda uppdrag och din enda möjlighet. Ingen annan än du själv är skyldig att göra dig lycklig, det är svårt. För dom som inte lyckas blir fulla av avund och gör allt för att du inte ska kunna älska dig själv. Dom ger tillexempel ut tidningar med perfekta människor i, för att få dig att inse att du inte duger. Dom tar vara på ditt liv och använder dig när dom ska sälja bindor och rakhyvlar och deoderant.
Men lika lite som du är skyldig dom lycka är du skyldig till deras olycka. Du har bara dig själv och ditt enda uppdrag är att vara du. Om du inte lyckats förut kan det vara en strålande bra årstid att börja på. Livet är en ensamgrej. Allting har en slut, påsklovet har ett slut, sommaren, en bra film har ett slut och när det är över är du ensam igen. Då och då är du ensam, det enda du kan komma tillbaka till är ensamheten och du måste älska den. För om du gör det kan allt annat få  va hur deppigt som helst.
Framtiden kan få vara ett orosmoment, vi får höra så mycket olika saker om framtiden. Vi vet ingenting och försöker måla upp scenarion och skräckexempel och troliga situationer. Där har vi nog mycket att lära av guldfisken. Den vet ingenting om framtiden, undrar inte och oroar sig inte. En guldfisk älskar sig själv. En guldfisk lever i nuet. Den har vad jag har hört ett minne på 5 sekunder ungefär. Det har ju inte människan, vi har ju ett fantastiskt minne. Men det kan tyckas ganska meningslöst om vi ältar det istället för att bara låta det vara. Att älska sig själv är ingen att "satsa på dig själv grej", det är en "du duger som du är grej". Det får inte förväxlas med egoism.
Alla jag träffar, allt jag ser och allt jag hör är ju ingredienser i mitt liv, det liv som jag är skyldig att älska och vårda. Men jag är inte så bra på det, men jag jobbar på det. Ingenting är egentligen särskilt högtidligt eller glamoröst. Det blir vad man gör det till och snart har jag använt varenda högtravande klyscha som finns att tillgå. Det är underligt hur vissa meningar blir klyschor, bara för att man sagt de så många gånger. Hur ord blir innehållslösa, inte för att man upplevt, utan för att dom har slitits verbalt. Det är dags att uppleva klyschorna. Det är bättre med en fågel i handen, än 10 i skogen. Det är det. Man måste stå på sig och nu i slutet av 90-talet när kvantitet går före kvalitet, dom snabba klippens tid. Den hetsiga kroppsfixeringens tid. Dom tomma löftenas tid. Den innehållslösa humorns tid. Det är en tid som behöver så mycket ordspråk och klyschor över sig, så mycket att vi snart kanske kan börja leva efter dem. Att vi snart kan börja älska oss själva...

Regn, regn och ännu mer regn..

Då var jag på plats här igen. Inte speciellt mycket att göra idag, syrran och Ellinor skulle kommit upp en runda idag egentligen. Men får bli nån dag nästa vecka istället, inte så skoj väder idag..

Stannade i Värnamo ganska länge igår, ibland måste man ju vara lite social med familjen. image42
Åkte ner till stan en runda sen med mamma. Köpte ett par jeans och två tröjor. Behövde verkligen ett par nya jeans så det var bra att jag hittade ett par igår. Perfekt!
Var och hälsade på hästarna också, Lovvan är så härlig. Hur långt bort dom än är i hagen så kan jag ställa mig vid ingången och ropa på dom. Sen hör man ett gnägg och sen kommer hon i full fart. Söt är hon. :)
Gillis har fått en antenn nu, så nu stannar han nog inne i hagen den lille rymmaren. Haha, han kom också i full fart igår. Riktigt tjocka har dom blivit nu. Gillis får nog snart byta namn, till tunnan..

Var inne hos Anna igår och skulle beställa tid till klippning också tänkte jag. Men självklart så skulle hon på 4 veckors semester nu. Första tiden jag kunde få var den 29/8.. Lite väl länge till det, om jag inte har tänkt se ut som ett fågelbo på huvudet. Så nu måste jag försöka kolla på nån annan salong.. Någon som vet nån som klipper bra?

Tänkte jag skulle ut och springa en liten runda nu om en stund så får det bli lite mat sen efter det.. Denna dagen verkar ju ta slut snart den också. :)
Fredag imorgon och helgen står och väntar.. skönt! Inget alls planerat dock, så får väl se lite vad som händer.

Ska väl ta och plocka undan lite här också, sånt som alltid verkar behövas. Har fått iväg lite mejl idag också, så nu är det bara vänta så får vi se vad som händer. :)

Jaha, kollar ut genom fönstret nu. Självklart öser regnet ner nu, så blir väl ingen springtur då. Suck!
Får ta och göra lite träning inne istället. Allitd bättre än inget.

Tjipp å hejj!

Värnamo idag..

Sitter här i Åminne nu, hemma och hälsar på en liten stund idag. Var nere en runda på stan med syrran innan och sen hemma hos dom och hjälpte dom bränna ut lite kort från datorn.
Tänkte jag skulle åka och hälsa på hästarna lite innan, men spöregnade när jag åkte hem från stan så jag  hoppade över det lite. Får åka dit sen innan jag åker hem. Tur att dom  har pappa som tittar till dom och skämmer bort dom lite varje dag. :)

Har suttit här vid datorn en liten stund nu. Fixat med lite olika program och kollat på bilder som jag inte trodde fanns kvar här. Tydligen har dom sparats ändå. Konstigt! Jaja, alltid skoj att ha kanske.
Kort från förra sommaren var där, och människor som jag knappt träffat sen dess.
Ganska konstigt det där egentligen, hur man lär känna människor sådär bara och sen tröttnar man eller nåt och ses inte på alls länge. Kanske hörs av lite då och då, men sen rinner det ut i sanden.
Det har väl både sina positiva och negativa sidor det där trots allt. För min del spelar det ingen större roll om jag ska vara ärlig. Dom man vill träffas och snacka lite med, dom snackar man med eller se till att träffas förr eller senare. Visst är det väl så!?

Lite sådär är det ju nästan med hockeyfolket, dom flesta där umgås man bara med under säsong. Åker iväg på resor och snackar och har skoj. Men nu när det är uppehåll så har man ingen aning om vad dom andra gör. Eller jo, klart man fortfarande håller kontakten med en del. Vissa träffar man ju mer än bara på hockeyn men majoriteten ser man ändå bara där. Det är trots allt inget som stör, inget jag längtar efter just nu.. att åka iväg på hockeyresor. Däremot vill jag ha sommar, sol och värme sen får det gärna bli september och HV-vinster igen. Med mig på sittplats. image42

Snart dags för Falsterbo nu också, nästa vecka på fredagen åker vi neråt skåneland. Jag, Adam, Rickard & Malena som ska vara där fredag-söndag. Återstår bara att hoppas på härligt väder så vi inte regnar bort och får klampa runt i lervälling. Har ju dock husvagn, så känns ganska bra trots allt. :)

Klockan börjar ticka iväg här nu och snart kommer nog mamma hem, tänkte jag skulle vara hemma en stund när hon kommer hem. Vara lite social, eller nåt. Kanske hon vill följa med till hästarna sen, eller så kanske vi kan åka ner en runda till stan. Har lite grejer jag tänkt köpa..

Tjipp å hejj!

Slänger in en bild från midsommar som jag satt och knåpade lite med innan. Fanns inte så mycket skoj att göra med den dock. Får se om jag hittar nån bättre sen som jag kan fixa lite med. Ganska skoj med fotoredigering trots allt..


Den försvann lika fort som vanligt, helgen

Tisdag eftermiddag och precis som vanligt passerade helgen med en väldig fart.
I lördags var Emma här, var och åt lite och sen satt vi mest och snackade. Pratade om för ett tag sen att vi skulle ha tjejsnack en kväll ju och det passade perfekt i lördags. Kul att träffas lite, det händer ju inte alltför ofta så vi får passa på nu i sommar. :)

I söndags åkte vi upp till Ikea och A6 en sväng, kikade runt lite där. Tog en glass och åkte hemåt sen igen.
Sen blev det hemfärd för Emma..
Åkte ut till Lekeryd sen till Adam föräldrar och åt lite, gott! Kikade på tennisen också, som federer vann. Då var han lika bra som Borg då. image43

Igår fick jag ett ryck och gjorde nån kexchokladpaj av nåt slag. Den var helt okej, men hade nog vart bättre om man gjort som små kakor av den. Städade lite här hemma och var ute och sprang en lite runda också.
Tänk så duktig man kan vara ibland.

Fixat med lite jobb idag, får se vad det blir av det. Hoppas går alltid. :)
Imorgon blir det förmodligen Värnamo en runda. Hälsa på lite.. Tänkte jag skulle fixa lite med hästarna också.
Fixa lite med lillkillen så han inte rymmer mer kanske.. image42

Nähä, ner och hämta den sista tvätten i torktumlaren nu och sen åka iväg till Adam.
Allsång på skansen ikväll också ju, jiho. Haha :P

Ajöss

Återigen helg..

Fredag igen och helgen är på intågande. Äntligen!
Uppehåll idag också, inte helt fel det. Var nere i Värnamo en runda igår och där regnade det mest hela dagen.

Var hos syrran en runda först igår och åt lite, sen hängde dom med ut till hästarna lite. Dessa hästar som för övrigt är riktigt riktigt pigga nu. Skulle ta ut Lovvan en runda och gå med henne, men vi kom inte så långt förrns jag fick se Gillis böja ner huvudet under tråden och sticka iväg. Så in med Lovvan igen och locka på Gillis istället som stod och käkade gräs i trädgården. Han stod där och såg såå nöjd ut, den lille skethästen. image43

Åkte ut till Smålänningen sen en stund på eftermiddagen. Gick där och kikade lite och tog en fika sen efteråt.
Trevligt! Kom tillbaka hem till Huskvarna lite senare än vad jag tänkt mig och här låg Adam och sov. Får väl se när det blir nästa runda ner dit, var tal om att jag skulle vara lite simlärare till Ellinor också.. image42

Blir en lugn dag/kväll idag troligtsvis.. Pizza ikväll iallafall, enda som är bestämt. Haha.
Nähä, fixa annat nu. Tjipp å Hejj

Rastlös och uttråkad..

Ja, nu är jag sådär rastlös igen.. image42
Så kommentera med ett ord, egentligen vad som helst. Så skriver jag ett inlägg om det.. :)

Sådärja..

Skrev om massa regn innan, men se så fel jag fick.
Åkte iväg till stallet sen och red lite i paddocken, arbetade ganska mycket med att öka-minska och det blev ett ganska hårt pass. Skönt! Uppehållsväder hela tiden och varmt..

Riktigt trött sen och trodde inte jag skulle orka med någonting. Men nu har jag iallafall vikt ihop all tvätt, (ja det var hur mycket som helst) sen har jag gjort lite ugnspannkaka också. Precis ätit lite av den, så nu återstår bara att lägga resten i matlådor så Adam kan ha med till jobbet nån dag kanske.
Enda jag inte gjort än är att handla, måste åka ner och göra det sen.. Får se när det blir. :P
Än stänger ju inte Ica iallafall.. ;)

Jaja, lyssna på lite musik nu och slappa lite kanske.
Tjipp å hejj!


Regniga dagar..

Jahapp, då sitter jag här igen då..
Slö dag idag som inte kommer någonstans, tiden stannar såna här dagar känns det som.
Har all tvätt från igår att plocka upp och vika ihop, men det har jag ju förstås inte börjat med än.
Borde dessutom snart åka iväg och rida innan regnet börjar ösa ner igen..
Men såna här slöa dagar blir det ingenting gjort, kanske därför också som tiden går så sakta.

Börjar klarna upp lite här nu iallafall, de mörka molnen skingrar sig och de ljusa kommer fram mer och mer.
Kanske blir det inget spöregn ändå?
Vi får väl se, inte så mycket att göra om det kommer ett ösregn iallafall..

Är väl bäst att jag byter om nu och åker bort till stallet och rider en runda så hästen får lite motion, nu när han fick vila igår p.g.a. allt regn som kom. :(
Har ju lite att göra när jag kommer hem sen iallafall, tvätten, få iväg ett mejl, handla och göra nån mat kanske.. :P

Ajöss!

Lista igen..

Hittade en lista på www.aliva.blogg.se

JAG ÄR:
Blyg:
Njae, det kan bero på situationen lite.
Smart: Skulle nog vara en överdrift att kalla mig smart. ;)
Långsam: Njae
Stressad: Inte stressad så jag skyndar mig mycket, men inre stress finns alldeles säkert hos mig
Tålmodig: Det där beror på..
Djup: Innerst inne ja..
Öppen: Beror helt på vad det handlar om..
Ärlig: Ja, älrighet varar längst
Positiv: Till en del saker ja..
Rolig: Brukar inte skratta åt mig själv, så det där får andra avgöra..
Ansvarsfull: För det mesta iallafall

JAG HAR
Svikit en kompis:
Det har säkert hänt ja
Förlorat en bästa vän: Inte så att jag har förlorat, hon finns fortfarande kvar i livet, men vi umgås inte längre.
Sagt att jag älskar en kompis: Nix, tror jag inte..
Sovit med en killkompis: Japp
Sovit med en tjejkompis: Japp, dock inte i samma säng..
Pussat en av samma kön: Möjligtsvis på syskonbarnen, men inte annars..
Slagit en kompis: Brukar inte slåss, isåfall enbart på skoj..
En kompis som vet allt: Kanske inte allt, men det mesta iallafall
Berättat hemligheter: Det har nog hänt ja..

JAG HAR
Blivit sårad:
Ja, det har väl alla någongång..
Haft stadigt förhållande: Jadå..
Krossat någons hjärta: Ja, tyvärr..
Gett någon ditt hjärta: Japp!
"Playat" någon: Njae, tror jag inte..
Sagt att jag älskar någon och menat det: Jadå..
Sagt att jag älskar någon, och ljugit: Nix..

FAVORIT:
Låt just nu:
Oj, svårt.. Ingen favorit just nu faktiskt.. 
Pryl: Mobilen, fast jag skulle gärna ha en ny.. :P
Film: Ingen just nu heller..
Bok: Svårt där också..
Lärare i skolan: Oj, minns jag knappt. Men Ulrika gillade jag ju..
Plats: Var som helst, bara någon är med som jag tycker om.. :)
Frukt: Äpple
Dricka: Svårt det där, dricker det mesta..
Ha på mej: Jeans å nån topp

JAG HAR
Opererat mig: Nej, har jag inte
Cyklat omkull: Japp!
Sjungit i duschen: Har säkert hänt nångång, men inte alltför ofta
Hoppat bungyjump: Nix..
Fobi för något: Ormar.. :S
Sett någon dö: Nej, hoppas jag slipper vara med om det också
Varit på begravning: Ja..
Sagt att jag hatar någon: Har jag säkert gjort när jag var liten nån gång.. Om inte annat så har det säkert hänt i stridens hetta på nån hockeymatch till nån domare eller spelare :P

LIVET:
Svart eller vitt: Vitt
Skriva eller tala: Tala
Öl eller cider: Cider
Nagelbitare: Nej
Mobil eller ipod: Mobil..
Snygg eller charmig: Charmig
Lösgodis eller choklad: Lösgodis, med choklad.. :)
Frukt eller grönsaker: Frukt
Film eller serie: Film
Festa eller softa: Softa
Sommar eller vinter: Sommar, helt klart!
Fredag eller lördag: Fredag kväll eller lördag morgon.. :)
Ljus eller lampa: Ljus
Kärlek eller vänskap: Gärna båda två..

Då rullar det på igen..

Måndag igen och helgen har passerat riktigt fort.
I fredags var det lugnt, hos Adam och gjorde lite fruktsallad. Adam kompis kom förbi en sväng och fixade hans körkortsprogram på datorn.. Satt där och fixade lite med det och jag övade lite på BE-kortet, himla bra det :)
Lugn kväll annars, hände inte så mycket mer.

Vaknade ganska sent i lördags, satt en stund vid datorn och gjorde lite körfrågor igen.. :P
Sen åkte jag iväg till sjöblick. Provred en häst där som jag ska rida nån vecka i sommar när ägaren är borta. Ett fullblod på 12 år är det :) Härligt att rida lite andra hästar nu när mina är hemma i Värnamo på bete..
Åkte tillbaka till Adam sen igen, hade bestämt oss för att göra lite pizza så jag fixade lite deg medans Adam åkte iväg och handlade.. Satt ute på balkongen och åt den sen, gott! Härligt att sitta där på balkongen lite.

Hade inte så mycket att göra sen på kvällen så bestämde oss för att boka lite bio. Fick bli Oceans 13..
Mycket folk på det "nya" filmpalatset men det var bara att stoppa i kortet vi hade bokat med i nån automat så fick man biljetterna där. Smart värre :P
Filmen var helt okej, ganska skoj emellanåt. :) Åkte iväg till Max en runda efteråt, längesen jag var där och åt nu. Har nog förresten inte varit där sen hockeysäsongen slutade och det är ju ett ganska bra tag sedan..

Söndagen fortsatte som tidigare i helgen, lugnt! Passade på att gå ut och gå en runda när det var så härligt väder, gick bort och handlade och gick utmed vätterstranden tillbaka sen. Fixade lite pannkakor och efter det, den obligatoriska söndagsvilan. Haha.

Kort sammanfattning av helgen kan väl bli ungefär såhär: Lugn men härlig! :)
Bara två helger kvar nu, sen är det dags för Falsterbo. Underbart!

När jag skulle åka hem idag på förmiddagen tyckte jag det såg väldigt tomt ut på parkeringen precis utanför huset.
Väldigt tomt! Endast några bilar + min såklart. Däremot var det något som var på varje bils bilruta.. Parkeringsböter. :( Så himla typiskt, missade att det var första måndagen i månaden idag och att det är parkeringsförbud då mellan 9-13.. Tänkte väl inte jag på när jag ställde bilen där i fredags. Suck!
Jaja, det var inte så mycket iallafall..

Hade inte så mycket planerat idag så ringde till syrran innan och frågade om dom kanske ville komma upp idag och hälsa på en runda. Så dom skulle bara äta lite nu först och sen kommer dom uppåt om någon timme eller sådär.. Skoj! Får se vad vi hittar på bara, handla måste jag göra iallafall. :P

Nähä, dags att fixa lite annat nu kanske.. Ajöss!